Amca Salim Güran'ın sildiği telefon kayıtları geri getirildi

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmada tutuklu amca Salim Güran'ın telefon kayıtları çözülüyor.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 17:53
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 18:54
Amca Salim Güran'ın sildiği telefon kayıtları geri getirildi
EK
Esra Koçak Editör

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadeleri sonrasında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. 

3 kişilik bilirkişi heyeti atandı 

Cinayete ilişkin soruşturmada Narin'in tutuklu amcası Salim Güran'ın silinen telefon kayıtları geri getirildi. Söz konusu telefon kayıtları için üç kişilik bilirkişi heyeti atandı. Yapılan çalışmayla Kürtçe olan telefon kayıtları Türkçeye çevrilecek. 

Amca Salim Güran'ın telefonuna ses kayıt programı yüklediği, daha sonra bu programı sildiği, ancak siber suçlarla mücadele ekiplerinin bu kayıtları geri getirdiği bildirildi. Bu bulguların ardından amca Salim Güran'ın ifadesi yeniden alınıyor.

Yeni gözaltılar var

Ayrıca, soruşturma kapsamında 15 yaşındaki R.A.'nın ikinci kez gözaltına alındığı bilgisi de paylaşıldı. Soruşturma devam ederken, ilgili kişilerin yeniden gözaltına alınması ve ifadesinin alınması soruşturmanın seyrini değiştirebilecek gelişmeler arasında yer alıyor.

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında 8 şüpheli daha tutuklandı. Şüphelilerden 3'ü hakkında adli kontrol talep edilirken baba Arif Güran'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi serbest bırakıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa