Ankara'da 8 ton 'sağlıksız' gıda ürünü ele geçirildi

Ankara'da halk sağlığını tehdit edecek şekilde süt ürünleri üretimi yapan iş yerinde toplam 8 ton 300 kilogram gıda ürünü ele geçirildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 19:36
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 19:53
Ankara'da 8 ton 'sağlıksız' gıda ürünü ele geçirildi
DHA
Kaynak DHA

Ankara'da, hijyen kurallarına uymadan ve halk sağlığını tehdit edecek şekilde süt ürünleri üreten bir işletmede yapılan operasyonda, 8 ton 300 kilogram gıda ürünü ele geçirildi. İş yerine 131 bin lira idari para cezası verilirken, faaliyetleri durdurularak mühürlendi.

Sağlıksız üretim yapan işletmeye operasyon

İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını tehdit eden süt ürünleri üretimi yapan bir işletmeye operasyon düzenledi. Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekiplerinin araştırmaları sonucunda, M.C.E. isimli şahsa ait işletmede, gıda ve hijyen kurallarına uygun olmayan koşullarda süt ve süt ürünleri üretildiği tespit edildi. Yapılan incelemede, üretilen ürünlerin etiket ve ambalajlarının bulunmadığı, ayrıca işletmenin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gerekli izin ve lisansları almadan faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

8 tonun üzerinde sağlıksız gıda ele geçirildi

İş yerinde yapılan aramalarda; 3 bin kilogram bozuk peynir, 2 bin litre süt, bin kilogram bitkisel susuz yağ, 150 kilogram ceviz, 100 kilogram yoğurt, 400 kilogram çeçil peyniri, 150 kilogram çörek otlu tulum peyniri, 1200 kilogram süzme yoğurt ve 300 kilogram süt tozu ile nişasta olmak üzere toplamda 8 ton 300 kilogram gıda maddesi ele geçirildi. Ürünlerin hijyenik olmayan şartlarda üretildiği ve insan sağlığı için tehlike oluşturduğu belirlendi.

İşletmeye ağır ceza ve mühürleme kararı

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, işletmenin sağlıksız üretim yaptığı kesinleşti ve iş yerine 131 bin lira idari para cezası kesildi. Aynı zamanda, işletme mühürlenerek faaliyetleri durduruldu. Yetkililer, halk sağlığını tehdit eden işletmelere yönelik denetimlerin sıkı şekilde devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa