Sağlık Bakanlığı uyarıyor: Puff konusunda dikkatli olun!

Sağlık Bakanı Memişoğlu, genç nüfusa bir saldırı olarak nitelediği puff bar ve elektronik sigara konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 19:50
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 20:03
Sağlık Bakanlığı uyarıyor: Puff konusunda dikkatli olun!
EK
Esra Koçak Editör

Sağlık Bakanı Memişoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Konya'da Vali Vahdettin Özkan'ı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı binasında ziyaret etti. Ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, toplum sağlığını tehdit eden en büyük üç risk faktörüne dikkat çekti.

Üç büyük risk: Kilo, bağımlılık ve hareketsizlik

Sağlık Bakanı, sağlığı tehdit eden en önemli üç riski şu şekilde sıraladı: "Birincisi kilo, ikincisi bağımlılık, özellikle tütün ve alkol bağımlılığı. Ne yazık ki genç nüfusumuza yönelik bir saldırı olarak gördüğümüz puff ve elektronik sigaralar konusunda çok dikkatli olmalıyız. Bu ürünler, sağlığımızı tehdit eden en büyük risklerden biridir. Üçüncü büyük risk ise hareketsizlik."

Sağlıklı Hayat Merkezlerinin önemi

Bakan Memişoğlu, sağlıklı yaşamı teşvik eden merkezlerin rolüne de değindi. "Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerimiz, diyetisyen, fizyoterapist hizmetleriyle ve kanser taramalarıyla sağlıklı kalabilmemiz için en önemli başvuru yerleridir. Hastaneye gitmeden bazı rahatsızlıkları tedavi edebilmenin mümkün olduğu bu merkezlerde, halkımız hem danışmanlık alabilir hem de hastalıklar hakkında bilgi edinebilir" dedi.

Ücretsiz sağlık hizmetleri vurgusu

Bakan Memişoğlu, toplumun sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanması gerektiğini belirterek, "Aile hekimleriyle tanışmalarını, Sağlıklı Hayat Merkezlerine gidip danışmanlık almalarını tavsiye ediyorum. Bu merkezlerde diyetisyenden psikoloğa, fizyoterapistten diş hekimine, kanser taramalarına kadar birçok hizmetin ücretsiz olarak sunulduğunu bilsinler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa