Salim Güran ve işçisinin konuşması çözümlendi; 'Daha ölmemiş'

Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında baş şüpheli olan amcası Salim Güran ile işçisi R.A.'nın görüşmesine dair ses kaydı çözüldü.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 20:46
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 21:07
Salim Güran ve işçisinin konuşması çözümlendi; 'Daha ölmemiş'
DHA
Kaynak DHA

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetine ilişkin soruşturmada, tutuklanan amca Salim Güran ile işçisi R.A.'nın yaptığı telefon görüşmesi dosyaya eklendi. Kürtçe yapılan bu görüşmenin uzman ekiplerce çözümlenmesi, cinayetle ilgili yeni ipuçları ortaya çıkardı. R.A., adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra tekrar gözaltına alınmıştı.

Cinayetle ilgili şifreli konuşmalar

Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde üzeri taş ve çalılarla kapatılmış halde bulunan Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda tutuklu sanık Salim Güran ile işçisi R.A.'nın arasındaki telefon görüşmeleri incelemeye alındı. Görüşmelerin Kürtçe olduğu ve uzman ekipler tarafından çevrildiği belirtildi. Çözümlemede, Salim Güran’ın, "O sondaki köşede sana ait bir şeyin düşmüş, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş, biri yerde" dediği, R.A.'nın ise buna "Tamam henüz bende değil. Tamam, daha ölmemiş" cevabını verdiği ortaya çıktı.

"Konuşmayı hatırlamıyorum" ifadesi

R.A., ifadesinde bu görüşmeleri hatırlamadığını belirtti. Kendisine sorulan, "Salim Güran ile yaptığınız telefon görüşmelerinin içeriği hakkında ne diyeceksiniz?" sorusuna, "Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum" şeklinde yanıt verdi.

Çelişkili ifadeler: Pamuk kurtlanması olayı

Soruşturma kapsamında R.A.'ya, Salim Güran’ın olay günü tarlada pamuk kurtlanması ile ilgili Mehmet Şerif Güran ile görüştüğü ve bu ifadenin R.A.'nın beyanlarıyla çeliştiği soruldu. R.A. ise, "Hatırladığım kadarıyla pamuk kurtlanması olayı o gün gerçekleşmemişti" cevabını verdi.

Nevzat Bahtiyar'ı tanımadığını söyledi

R.A.'ya ayrıca, diğer tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar’ı tanıyıp tanımadığı soruldu. R.A. bu soruya, "Ben o köyde sadece muhtarı tanırım, başka kimseyi tanımam" diyerek cevap verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa