Cinayet şüphelileri Narin’in öldüğü günü anlattı

8 yaşındaki Narin’in kaybolduğu gün yaşananların belirlenmesi cinayetin üzerindeki sır perdesini de aralayacak. Şüpheliler o günü böyle anlattı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 21:07
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 21:13
Cinayet şüphelileri Narin’in öldüğü günü anlattı
BY
Barış Yılmaz Editör

8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta kayboldu. 19 gün sonra da cansız bedeni Eğertutmaz Deresinde bulundu.

Peki, öğle saatlerinde Kur’a Kursuna gitmek üzere ayrıldığı evine döndü mü? Döndüyse evde ya da ahırda mı öldürüldü? Kimler öldürdü, kimler bu işin neresindeydi?

Yargı, olayı aydınlatmak için olayın gerçekleştiği 21 Ağustos’a odaklandı.

“O gün neler yaşandı?” sorusuna yanıt arayan yargı, şüphelilerin tamamına 21 Ağustos’ta olanları sordu.

İşte ayrıntılar…

Amca Fuat Güran'ın ifadeleri

Tutuklanan amca Fuat Güran, nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde olay günü Van'da olduğunu belirterek Narin'in kaybolmasından sonraki gün köye döndüğünü söyledi.

Fuat Güran, Narin kaybolduktan sonra köyde yangın çıktığında camide çay dağıttığını söyledi. 

Elektrik gidip gelince dışarıya çıktığını ve tellerin birbirine değdiğini gördüğünü belirten Fuat Güran, yangının bu sebeple çıktığı düşüncesini paylaştı. Fuat Güran, suçlamaları kabul etmedi.

Kuzen Muhammed Kaya'nın ifadeleri

Narin Güran'ın kuzeni Muhammed Kaya ise, Salim Güran'ın dayısı, Narin'in ise dayısının kızı olduğunu dile getirdi.

Olay sabahı saat 08.30'da Salim Güran'ın evinde olduğunu belirten Muhammed Kaya, o gün düğün davetiyesi dağıttıklarını aktardı. Güran, davetiye dağıtırken telefonda Narin'in kaybolduğunu öğrendiklerini söyledi.

Bunun üzerine köye gelip arama çalışmalarına katıldıklarını anlatan Kaya, jandarmayla dedesi Mehmet Şerif Kaya'nın çiftliğine gittiklerini kaydetti. Kameranın şifresini bulamadıkları için inceleyemediklerini ifade eden Kaya da suçlamaları reddetti.

"Salim Güran bizi dinledi, '(Narin'i) 17.40'ta gördüğünüzü söyleyin' dedi"

Narin'in babasının amcasının kızı Birsen Güran (19), olay günü  saat 14.00'te evlerinin kapısını çalan Narin’in kuzenleri Hatice ile Fatma'yı sorduğunu söyledi.

Narin'e Hatice ve Fatma'nın anneannesine gittiklerini söylediğini belirten Birsen Güran, saat 19.00-19.30 gibi Narin'in kaybolduğunu öğrenerek arama çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Güran, şu beyanlarda bulundu:

Ona inanarak o şekilde ifade verdim. Salim'in son günlerde söylenenlerle gerçek yüzünü öğrenince acaba saati hatırlamadım mı diye düşündüm, hatta bu konuyu Melike ve annem ile de konuştum. Her gün annem ve Melike ile bu saati konuşuyorduk.")

"Kızlarıma kapıyı çalan kim dediğimde Narin olduğunu söylediler"

Narin'in babasının amcasının eşi olan Maşşallah Güran (46), Narin'in babası Arif Güran ve tutuklanan amca Salim Güran'ın kayınbiraderinin oğulları olduğunu söyledi.

Olay günü eşi ve torununun Batman'a taziyeye gittiğini söyleyen Maşşallah Güran, öğleden sonra kapılarının çalındığını belirtti.

Güran, ifadesinde şunları anlattı:

Güran, soru üzerine Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar'ın arasının iyi olduğunu, birbirleri ile görüştüklerini dile getirdi.

"Silinen kayıtlarla ilgili bir bilgim yoktur"

Narin'in halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, bir sitede özel güvenlik görevlisi olduğunu ifade etti.

 Olay günü 08.00'de mesaisi bitince eve giderek saat 13.00’e kadar  uyuduğunu belirten Kaya, uyandığında eşi ve çocukları ile kıyafet alışverişine gittiklerini söyledi.

Mehmet Şevket Kaya, eve döndüklerinde Narin'in kaybolduğunu öğrendiklerini ve aramaya başladıklarını anlattı.

Kaya, köyde çıkan yangına ilişkin tellerden kıvılcım çıktığını, yangınla bir ilgisi olmadığını dile getirdi.

Telefonuyla hiç uğraşmadığını ve telefonun sürekli kızlarının elinde olduğunu kaydeden Kaya, “Bu sebeple silinen kayıtlarla ilgili bir bilgim yoktur." dedi.

Olay günü Salim Güran arayarak nerede olduğunu sormuş

Tutuklu amca Salim Güran'ın işçisi olan Mehmet Selim Atasoy (40), bahçe sulaması yaptığını ifade etti.

Olay günü kendisiyle tarlaya gelen kızlarını 15.00'ten sonra eve bıraktığını anlatan Atasoy, yemek yedikten sonra 15.30 sıralarında kendisini Salim Güran'ın arayıp nerede olduğunu sorduğunu, ona evde olduğunu söylediğini aktardı.

Atasoy, şöyle dedi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa