Justin Timberlake alkollü araç kullanma davasında suçunu kabul etti

Amerikalı ünlü şarkıcı Justin Timberlake, hakkındaki "alkol etkisinde araç kullanma" suçlamasını kabul ederken cezası da belli oldu.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2024 23:07
GÜNCELLEME
13 Eylül 2024 23:37
Justin Timberlake alkollü araç kullanma davasında suçunu kabul etti
CS
Canan Salman Editör

Justin Timberlake alkolü araç kullanma suçlamasıyla New York eyaletindeki Long Island bölgesinde bulunan Sag Harbor Village Adalet Sarayı'nda yargı önüne çıktı.

Grammy ödüllü şarkıcı, duruşmada mahkeme ile vardığı anlaşma kapsamında kendisine yöneltilen ve daha az kusurlu bir trafik ihlali sayılan "alkol etkisinde araç kullanma" suçlamasını kabul etti.

Yargıç Carl Irace, Timberlake'in cezasını da açıkladı.

Buna göre ünlü şarkıcı 500 dolar para cezasına ödeyecek ve kendi seçtiği kar amacı gütmeyen bir kuruluşta 25 saat kamu hizmeti yapacak. Justin Timberlake, yargıcın kararı doğrultusunda alkollü araç kullanmanın tehlikeleri konusunda bir kamu güvenliği duyurusu yapacak.

Ünlü ismin ehliyetine de 90 gün süreyle  el konulacak.

Ünlü şarkıcı, duruşmanın ardından gazetecilere bunun kendi hatası olduğunu söyledi.

Bundan kesinlikle dersini aldığını belirten Timberlake, "Ama umuyorum ki şu anda beni izleyen ve dinleyen herkes bu hatadan ders çıkarabilir" dedi.

Timberlake, haziranda New York eyaletinin Long Island bölgesine bağlı Sag Harbor kasabasında araç kullanırken "dur" işaretine uymamış ve şeridinde kalmayı başaramamıştı. Bunun üzerine  alkollü araç kullandığı şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Sag Harbor polisi, "Hayır, kimyasal test yapmayacağım" diyen 43 yaşındaki şarkıcının alkolmetre testini birkaç kez reddettiğini açıklamıştı.

Ünlü şarkıcının gözaltına alındığı sırada gözlerinin "kan çanağı" gibi olduğu, konuşmasının yavaşladığı, ayaklarının üzerinde duramadığı ve tüm alkol testlerinde kötü performans gösterdiği yönündeki bulgular dava dosyasına da girmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa