Amca Salim Güran'ın yeni ifadesi ortaya çıktı; tutuklu 9'a yükseldi

Amca Salim Güran son ifadesinde hayat kadınlarıyla görüştüğü için telefon kayıtları sildiğini söylerken Nevzat Bahtiyar’ın iddialarını reddetti.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 00:54
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 01:26
Amca Salim Güran'ın yeni ifadesi ortaya çıktı; tutuklu 9'a yükseldi
CS
Canan Salman Editör

8 yaşındaki Narin’in cansız bedeninin kaybolduktan 19 gün sonra derede bir çuval içinde bulunması Türkiye’yi sarstı.

Soruşturma devam ederken her delil her ifade titizlikle değerlendiriliyor.

Narin cinayetinde önce amca Salim Güran ardından cesedi Salim Güran’dan alarak Eğerturmaz Deresine bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar  tutuklanmıştı.

Daha sonra gözaltına alınan 22 kişiden aralarında anne, ve ağabeyin de bulunduğu 8’i daha tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tutuklu sayısı 11'e çıktı

Savcılar, bazı şüphelilerin tekrar ifadesine başvurdu. Bu arada, amca Salim Güran’ın sildiği bazı telefon kayırları da geri getirildi. O kayıtlarda Salim Güran’a “Ölmemiş daha” dediği belirtilen ve amcanın işçisi olan 15 yaşındaki R.A da adli kontrol şartıyla salıverilmesine rağmen savcılığın talebiyle tekrar gözaltına alındı. Tekrar sorgulanan R.A da çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. R.A ile birlikte tutuklu sayısı 11'e çıktı.

Narin’in tutuklu amcası Salim Güran da yeni deliller sonrası  Diyarbakır  Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla T tipi kapalı cezaevinden Diyarbakır adliyesine getirilerek ifadesi alındı. 

Telefon kayıtlarına da ulaşılan amca Salim Güran’ın son ifadesinin ayrıntıları da belli oldu.

Tutuklu amcaya, cesedi dereye çuval ile götürüp gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın “Ben Arif'in kızını öldürdüm. Sen de bu cesedi alıp yok edeceksin” diyerek kendisini suçladığı ifadesi soruldu.

“Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalan"

Salim Güran bu iddiayı ‘yalan’ diyerek reddetti.

 

“Nevzat Bahtiyar’ı tanıyor musun?” sorusuna ise“ Kendisi benim arkadaşım olur, aramız iyidir. Köylümüz olur” şeklinde yanıt verdi.

"Hayat kadınlarıyla görüştüğüm için kayıtları sildim"

Cep telefonuna ilişkin yapılan Dijital Materyal İnceleme Raporunda 23/08/2024 gününden önceki tüm normal arama ve Whatsapp arama kayıtlarını sildiği hatırlatılarak neden arama kayıtlarını silme ihtiyacı duyduğu da Salim Güran’a soruldu.

 Salim Güran, şöyle yanıt verdi:

"Ben bu beyanı kabul etmiyorum”

Olay günü ne oldu?

"Jandarma komutanını arayıp 'kardeşimin kızı kayıp' dedim"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa