Joe Biden'ın aklı Ukrayna'da...

ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna'daki savaşla ilgili olarak "Bu savaştan Putin galip çıkmayacak, Ukrayna galip çıkacak" ifadelerini kullandı...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 06:45
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 06:45
Joe Biden'ın aklı Ukrayna'da...
EM
Erhan Meyveci Editör

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile yaptığı görüşmede, Rusya'ya karşı net bir mesaj vererek, “Bu savaşın kazananı Putin değil, Ukrayna olacak,” dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve Hint-Pasifik Konuları Masada

Beyaz Saray'da gerçekleşen toplantıda, Biden ve Starmer, Rusya-Ukrayna savaşı, Orta Doğu’daki gelişmeler ve Hint-Pasifik bölgesindeki meseleler üzerine kapsamlı bir görüşme yaptı.

ABD ve İngiltere’den Ukrayna'ya Tam Destek

Görüşme, ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı uzun menzilli füzelere yönelik Rusya'ya karşı uygulanan kısıtlamalarla ilgili tartışmaların gölgesinde gerçekleşti. İki lider, Ukrayna'ya verdikleri desteği vurgularken Moskova'ya güçlü bir mesaj gönderdi.

"Putin Hakkında Fazla Düşünmüyorum"

Putin'in, ABD ile Rusya arasındaki olası bir doğrudan çatışma ihtimaline yönelik açıklamaları sorulduğunda Biden, “Putin hakkında fazla düşünmüyorum,” yanıtını verdi.

Orta Doğu'da Ateşkes ve Gazze'ye Yardım Gündemde

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde olası bir ateşkesin de konuşulacağını belirten Biden, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması, acil bir ateşkesin sağlanması ve Gazze'ye insani yardımların artırılmasının öncelikli gündem maddeleri olduğunu söyledi.

Çin'e Dolaylı Mesaj: Hint-Pasifik’te Müttefiklerle İşbirliği

Hint-Pasifik bölgesindeki gelişmeleri de gündemine alan Biden, Çin’in bölgede artan faaliyetlerine dolaylı bir şekilde atıfta bulunarak, müttefikleriyle birlikte hareket ettiklerini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa