Filistinli gruplar arasında üçlü toplantı...

İsrail saldırısı altındaki Gazze'de Filistinli gruplar arasında "üçlü toplantı" yapıldı... İşte haberin detayları ve bölgedeki son durum...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 07:25
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 07:25
Filistinli gruplar arasında üçlü toplantı...
EM
Erhan Meyveci Editör

Hamas Hareketi ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) iki fraksiyonu, Gazze Şeridi'ndeki savaşın sona ermesinin ardından gelecek döneme ilişkin kararı Filistin halkının vereceğini ve bu hakkın yalnızca Filistinlilere ait olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Bu açıklama, Hamas'ın Telegram hesabından duyuruldu.

Üçlü Toplantı Gazze'de Gerçekleşti

FKÖ’nün iki fraksiyonu olan Arap Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Cephesi ile Hamas, Gazze Şeridi’nde önemli bir üçlü toplantı düzenledi. Toplantı, "siyonist işgalin Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşının gölgesinde" yapıldığı ifade edilerek duyuruldu.

"Filistin Halkının Karar Hakkı Tartışmasızdır"

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkının tartışmasız olduğu ve savaşın ertesi gününe dair kararların yalnızca Filistin halkı ve ulusal güçleri tarafından alınacağı vurgulandı. Bu açıklamada, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yeniden itibar kazanması ve Filistinliler arasında birlik oluşturması için kurumlarının etkinleştirilmesi gerektiği belirtildi.

FKÖ'nün Liderlik Rolüne Dönme Çağrısı

Açıklamada, FKÖ'nün Filistin halkına liderlik etme görevine geri dönmesi gerektiği ve Filistinlilerin özgürlük ve bağımsızlık mücadelelerini yürütmedeki doğal rolünü üstlenmesi çağrısında bulunuldu. Ayrıca Pekin'de imzalanan ulusal uzlaşma anlaşmasının uygulanması gerektiği vurgulandı.

İsrail’le Anlaşma Şartları

Filistinli gruplar, İsrail’le herhangi bir anlaşmaya varılmadan önce Gazze'den tam çekilme, ablukayı kaldırma, yeniden inşa süreci ve esir takası anlaşması gibi taleplerin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. İşgale direnmenin Filistin halkının meşru ve tartışılamaz bir hakkı olduğu da belirtildi.

"Pekin Diyaloğu"na Atıfta Bulunuldu

Çin’in Temmuz 2023’te ev sahipliği yaptığı ulusal toplantıda Fetih ve Hamas gibi grupların katılımıyla "Pekin Diyaloğu" imzalanmıştı. Bu anlaşma, Filistinli gruplar arasındaki bölünmüşlüğe son vermeyi ve ulusal birliği güçlendirmeyi amaçlıyordu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa