Çanakkale'deki kazada tır şoförü öldü

Çanakkale'de meydana gelen trafik kazasında bariyerlere çarpıp devrilen tırın şoförü hayatını kaybetti...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 07:45
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 07:45
Çanakkale'deki kazada tır şoförü öldü
EM
Erhan Meyveci Editör

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi yakınlarında, kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan ve devrilen TIR'ın şoförü İsmail Yıldız yaşamını yitirdi. Yıldız’ın devrilen aracına başka bir TIR da çarptı.

Kaza Detayları

Kaza, saat 21.00 sıralarında Lapseki ilçesine bağlı Şevketiye köyü yakınlarında meydana geldi. İsmail Yıldız yönetimindeki 43 ADA 193 plakalı TIR, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpıp yan yattı. İsmail Yıldız, kazada hayatını kaybetti ve cenazesi sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak Lapseki Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İkinci Çarpışma

Kazadan kısa bir süre sonra Oğuzhan Aklan yönetimindeki 43 U 6760 plakalı TIR, devrilen araca çarptı. Aklan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yol Trafiğe Kapandı

Kaza nedeniyle Çanakkale-Biga yolu bir süre trafiğe kapatıldı. Yol, temizleme çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa