Süper Lig transfer raporu... 4 büyükler transferde neler yaptı?

Trendyol Süper Lig'de mücadele eden ekiplerden 16'sı, 2024-25 sezonu yaz transfer döneminde 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 07:58
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 07:58
Süper Lig transfer raporu... 4 büyükler transferde neler yaptı?
AA
Kaynak AA

Trendyol Süper Lig takımları, 2024-25 sezonu için birinci transfer ve tescil döneminde hareketli bir süreç geçirdi. Süper Lig kulüpleri, toplamda 57 futbolcuyu yurt içinden, 101 futbolcuyu ise yurt dışından transfer ederek kadrolarını güçlendirdi. Transfer tahtası kapalı olan Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor ise bu süreçte herhangi bir transfer yapamadı.

Trabzonspor ve Kasımpaşa Yurt Dışından Transferde Öne Çıktı

Trabzonspor, transfer döneminde dikkat çeken takımlardan biri oldu ve 13 futbolcuyu yurt dışından kadrosuna kattı. Kasımpaşa da yaptığı 6 transferin tamamını başka ülkelerden gerçekleştirdi.

Eyüpspor'un İç Pazar Odaklı Transferleri

Ligin yeni takımlarından Eyüpspor, yurt içi transferlere ağırlık verdi. 10 futbolcu transfer eden ekip, bunların 9’unu Türkiye’deki kulüplerden alırken sadece 1 oyuncuyu yurt dışından getirdi.

En fazla transfer Gaziantep FK'dan geldi

2024-25 sezonunun ilk transfer ve tescil döneminde en fazla transfer yapan ekip, Gaziantep FK oldu. Kırmızı-siyahlı takım, kadrosuna tam 17 futbolcu ekleyerek transfer döneminin en hareketli takımı unvanını kazandı.

Gaziantep FK'yı 16 transferle TÜMOSAN Konyaspor takip etti ve en fazla takviye yapan ikinci takım oldu.

Trabzonspor, Bodrum FK ve Göztepe ise 13’er futbolcu transfer ederek transfer dönemini en hareketli geçiren takımlar arasında yer aldı.

4 büyüklerin kadrosuna kattığı isimler

Beşiktaş (8): Ciro Immobile (Lazio), Gabriel Paulista (Atletico Madrid), Rafa Silva (Benfica), Felix Uduokhai (Augsburg), Cher Ndour (PSG), Joao Mario (Benfica), Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor), Can Keleş (Fatih Karagümrük)

Fenerbahçe (7): Youssef En-Nesyri (Sevilla), Allan Saint-Maximin (Al-Ahli), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Filip Kostic (Juventus), Cenk Tosun (Beşiktaş), Oğuz Aydın (Alanyaspor), Levent Mercan (Fatih Karagümrük)

Galatasaray (6): Gabriel Sara (Norwich), Elias Jelert (Kopenhag), Michy Batshuayi (Fenerbahçe), Victor Osimhen (Napoli), İsmail Jacobs (Monaco), Roland Sallai (Feriburg)

Trabzonspor (13): Muhammed Cham (Clermont), Pedro Malheiro (Boavista), Simon Banza (Braga), Arseni Batahov (Zorya Luhansk), Denis Draguş (Standard Liege), Stefan Savic (Atletico Madrid), Borna Barisic (Rangers), John Lundstram (Rangers), Anthony Nwakaeme (Al Fahya), Serdar Saatçı (Braga), Ozan Tufan (Hull City), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Cihan Çanak (Standard Liege)

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa