Kullanıcılar dikkat! X'ten yeni özellik

X (eski adıyla Twitter) kullanıcılar için özelliklerine her geçen gün yenisini ekliyor. Buna göre DM için yeni bir yeniliğe imza atıldı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 11:20
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 11:51
Kullanıcılar dikkat! X'ten yeni özellik
Ecem Çetin Editör

Teknoloji dünyasındaki yeniliklerle birlikte hayatımıza sosyal medya platformları dahil oldu. 

Bu platformlarından bir tanesi de X (eski adıyla Twitter)... Platform, 25 Nisan 2011 tarihinde Türkiye'de kullanılmaya başlanmıştır. 

Kısa sürede popüler olan ve dikkat çeken sosyal medya platformu, binlerce insan tarafından kullanılır hale gelmiştir.

2022 yılında Elon Musk tarafından satın alınan X'le ilgili birçok değişiklik yaşanmıştır. İlk olarak Twitter olan platform'un ismi X olmuştur. 

Yeni özelliklere bir yenisi daha eklendi. 

X, Direkt Mesajlar (DM) için engelleme özelliğini duyurdu. Bu yeni özellik, kullanıcıların platformda daha rahat bir deneyim yaşamasını hedefliyor.

X DM Engeli Nasıl Kullanılır?

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, birini tamamen engellemek zorunda kalmadan sadece o kişinin Direkt Mesajlarını engelleyebilecekler. Böylece profilde beğenme, yanıtlama ya da herkese açık gönderilerde etkileşim kurma imkanını kısıtlamadan yalnızca DM iletişimlerini durdurabilecekler.

DM Engeli Nasıl Yapılır?

Bu yeni özelliği kullanarak Direkt Mesajlardan rahatsız olduğunuz kişileri engellemek oldukça basit. Aşağıdaki adımları takip ederek X platformunda DM engelini aktif hale getirebilirsiniz:

  1. Direkt Mesajlara Erişin: Öncelikle X uygulamasında ya da web sitesinde Direkt Mesajlar (DM) bölümüne gidin.

  2. Mesajlarını Engellemek İstediğiniz Kişiyi Seçin: Rahatsız olduğunuz ya da mesaj almak istemediğiniz kullanıcı ile olan konuşmayı açın.

  3. Kullanıcı Adına Dokunun: Görüşme ekranında, kullanıcı adına veya profil resmine tıklayın ya da dokunun.

  4. Mesajları Engelle Seçeneğini Seçin: Kullanıcı adından gelen mesajları engelleme seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu işlem, o kişiden gelecek tüm DM’leri engelleyecektir.

DM’leri engellediğinizde, söz konusu kullanıcıyla artık birebir mesajlaşamayacaksınız. Ancak bu özellik, grup sohbetlerini etkilemez. Grup sohbetlerindeki mesajlar engellenmez. 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa