İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'ye veda

İsrail askerlerinin katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Didim'de toprağa veriliyor. Törene katılan TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan açıklamalar geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 14:07
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 15:00
İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'ye veda
Hakan Öksüz Editör

İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen barışçıl bir gösteriye müdahale eden İsrail askerleri, ABD vatandaşı da olan Ayşenur Ezgi Eygi'yi başından vurularak ağır yaralamıştı. 

Gösteride Filistinlilere destek amacıyla bulunan Eygi, kaldırıldığı Filistin'deki bir hastanede tedavi altına alınmış ancak tüm müdahalelere rağmen 6 Eylül'de hayatını kaybetmişti.

Didim'de helallik alındı

İsrail askerlerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Eygi için Aydın'ın Didim ilçesindeki baba ocağında helallik alındı ve dua edildi. 

Didim Devlet Hastanesinden alınan cenaze, Altınkum Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bu esnada Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, annesi Hamid Mazhar Ali ve yakınlarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş eşlik etti.

Cenaze Merkez Camisine götürüldü

Evin önünde dualar edilmesinin ardından Eygi’nin cenazesi Didim Merkez Camisine götürüldü. Burada toplanan kalabalık, helallik alınmasının ardından "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Cenaze öncesi Eygi'nin babasını ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başsağlığı dileklerini iletti. Eygi’nin cenazesi, öğle namazını müteakip Didim Merkez Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Numan Kurtulmuş, cenaze törenine katıldı

Cenaze törenine katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali'ye ve aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

"Burunlarından fitil fitil getireceğiz"

Ayşenur'un tüm dünyanın gözü önünde katledildiğini kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa