Candan kardeşlerin duruşması sürüyor: Mahkemede birbirlerine girdiler

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin duruşması devam ediyor. Son görülen davada Candan kardeşler birbirlerine girdi ve sesler yükseldi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 14:41
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 15:53
Candan kardeşlerin duruşması sürüyor: Mahkemede birbirlerine girdiler
Ecem Çetin Editör

"İşte Benim Stilim", "Bu Tarz Benim" yarışmalarıyla tanınan Nihal Candan ve kardeşi Bahar Candan kardeşler geçtiğimiz kasım ayında kara para aklama, dolandırıcılık suçlarından gözaltına alındı.

Bahar Candan ve Nihal Candan bunun ardından çıkarıldıkları mahkemece 16 Kasım'da tutuklandı. 

Cezaevinde psikoloji bozulan Nihal Candan, 37 kiloya kadar düştü. Candan'a anoreksiya nevroza' adı verilen hastalık teşhisi konuldu. Sağlık problemleri yaşayan Nihal Candan, tahliye edildi.

Hazırlanan iddianameye göre; Bahar Candan hakkında "dolandırıcılık" ve v "suç örgütüne üye olmak" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan hakkında ise  8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası cezası isteniyor. 

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin davası görülmeye devam ediliyor. 

Son olarak davanın dördüncü duruşması Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Tutuklu sanık Bahar Candan ve hasta olduğu için serbest bırakılan tutuksuz sanık Nihal Candan katıldı.

Duruşmada Candan kardeşler arasında gergin anlar yaşandı. 

"Ben bir daha gelmeyeceğim bu ayarsız kızın duruşmasına"

Nihal Candan, yorgun olduğunu ve anneannesine gitmek istediğini belirtti. Bu duruma Bahar Candan tepki gösterdi ve ablasının gitmemesini istedi. Ancak Nihal Candan, "Ben bir daha gelmeyeceğim bu ayarsız kızın duruşmasına" diyerek sert bir çıkış yaptı.

18 Eylül'e ertelendi 

Savunmaların ardından mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 18 Eylül Çarşamba gününe ertelendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa