Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Hesabı sorulacak!

Bosna Hersekli mevkidaşı Becirovic'i ağırlayan Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından öldürülmesi hakkında, "Hesabını verecekler." diye konuştu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 15:36
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 16:43
Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Hesabı sorulacak!
Hakan Öksüz Editör

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersekli mevkidaşını Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde ağırladı. Yapılan baş başa görüşme sonrası iki lider, ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti. 

"Bosna Hersek'in yanında durmaya devam edeceğiz"

Türkiye'nin daima Bosna Hersek'in yanında durduğunu, bundan sonra da bu duruşun devam edeceğini kaydeden Erdoğan, "Bosna Hersek'te meydana gelecek herhangi bir gelişme, tüm Balkanları etkiler. 6 Ekim'de Bosna Hersek'te gerçekleştirilecek yerel seçimlerin huzurlu geçmesini diliyorum." dedi.

Ticaret hacmi 1 milyar dolara çıkacak

Denis Becirovic ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi konusunu masaya yatırdıklarını kaydeden Erdoğan, "2024 sonunda ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesi: "Adalet önünde hesap soracağız"

Mayıs ayında BM Genel Kurulu'nda alınan kararla birlikte 11 Temmuz'un bundan sonra Srebretinsa Anma Günü olarak yad edileceğini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Becirovic: "Dünyanın en büyük ayıbı"

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Gazze'de yaşanan durumun soykırım olduğunu belirtti. Becirovic, "Bu dünyanın en büyük ayıbıdır." diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa