Uzmandan uyarı: Altında tuzak!

Gram altın ve gümüşteki fiyat hareketlerine ilişkin tahminlerini sıralayan İslam Memiş, altında tuzak uyarısında bulundu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 17:03
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 17:39
Uzmandan uyarı: Altında tuzak!
Hakan Öksüz Editör

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altın yatırımları konusunda dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

Memiş, altın piyasasında gizli riskler olduğunu vurgularken, borsa yatırımlarında zarar edenler için de bazı öneriler sundu.

Dolar kuru ne durumda?

Dolar kuru, resmi piyasalarda 33 lira 90 kuruş seviyesinde bulunuyor. Memiş, serbest piyasa ile resmi kur arasındaki farkın kapandığını belirterek, "Dolar/TL kuru, resmi ve serbest piyasalarda aynı seviyede. Artık makas aralıkları kalmadı." dedi.

TL yatırımlarına tavsiyeler

Yatırımcıların TL ile ne yapacağı sorusuna yanıt veren İslam Memiş, dolar ve borsa yatırımlarının şu an için daha mantıklı olduğunu ifade etti. "Eğer elimde TL olsaydı, altın veya gümüş yerine dolara ya da borsaya yatırım yapardım." diyen Memiş, ons altın ve ons gümüş fiyatlarındaki manipülasyonlara dikkat çekti.

Altın ve gümüşte kısa vadede büyük kazanç yok

Memiş, altın ve gümüş fiyatlarının kısa vadede yatırımcılara büyük kazançlar sağlamayacağını öngördüğünü belirterek, "Ons altın ve ons gümüş manipüle ediliyor, bu yüzden büyük bir kazanç beklemiyoruz. Beklemeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gram altın almayı düşünmüyorum"

İslam Memiş, altın beklentileri hakkında şu açıklamada bulundu:

Not: Bu haberdeki değerlendirmeler, bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa