Uzmanından çocukların ruhsal gelişim için uyarı! Dikkat edin

Nilüfer Okumuş Aliyev, anne ve babalara bir uyarıda bulundu. Aliyev, çocukların ekran süresinin kısıtlaması gerektiğini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 17:13
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 17:29
Uzmanından çocukların ruhsal gelişim için uyarı! Dikkat edin
AA
Kaynak AA

Milyonlarca öğrenci, haziran temmuz ve ağustos ayı boyunca 3 ay süren yaz tatilinde bir dönemin yorgunluğunu attı. 

Derslerine, ödevlerine, kitaplarına ara veren öğrenciler, yaz tatilini telefonla, bilgisayar ve tabletlerle haşir neşir geçirdi.

3 aylık yaz süreci bitti ve öğrenciler okullarına kavuştu. 2024-2025  Eğitim ve Öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı.

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilüfer Okumuş Aliyev, okulların açılmasıyla beraber, velilere bir uyarıda bulundu. 

Aliyev, çocukların sağlıklı ruhsal gelişimi için ekran maruziyetine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni eğitim-öğretim yılına geçiş sürecinde ailelere önemli uyarılarda bulunan Aliyev, öğrencilerin yaz tatilinde kazandıkları alışkanlıklardan uzaklaştırılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Nilüfer Okumuş Aliyev, yeni döneme adaptasyon sürecinde ailelere büyük sorumluluk düştüğünü söyleyerek, beslenme ve uyku düzeninin titizlikle takip edilmesinin, çocukların okula uyum sağlamasına yardımcı olacağını belirtti.

Ailelerin düzenli olarak çocuklarının sağlık kontrollerini yaptırmalarının çok önemli olduğunu ifade eden uzman doktor, şunları söyledi;

Dr. Nilüfer Okumuş Aliyev, çocukların internet erişimi olan cihazlara maruz kalmasının ciddi riskler taşıdığına dikkat çekerek, ekranın kısıtlamasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Aliyev, çocukların bu cihazlarda gördüklerini kendi iradeleriyle kontrol etmelerinin ya da doğruyu, yanlışı ayırt etmelerinin zor olduğunu söyledi. 

"Çocuklarımızı ekran konusunda denetlemeli ve sıkı takip altında tutmalıyız"

"Bu yüzden onları bu platformlardan uzak tutmak gerekiyor." diyen Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilüfer Okumuş Aliyev,

"Çocukların dikkat becerisini inanılmaz bozuyor."

Uygulamalardaki hızlı geçişlerin ve videoların, çocukların dikkat becerilerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Aliyev, şunları söyledi; 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa