MHP Bahçeli için yargıya başvuracak

Bahçeli'ye ilişkin iddialar hakkında konuşan MHP'li Semih Yalçın, "Genel Başkanımızın yıpratılmasına izin vermeyeceğiz, suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 18:03
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 18:32
MHP Bahçeli için yargıya başvuracak
EK
Esra Koçak Editör

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında ortaya atılan asılsız haberler ve sosyal medya paylaşımlarına tepki gösterdi. Yalçın, Bahçeli ve benzeri devlet adamlarının yıpratılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, bu tür iddiaları ortaya atan kişiler hakkında yasal süreci başlattıklarını açıkladı. Yalçın, "Başta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, milletimizin bekası için hizmet eden değerli şahsiyetlere yönelik karalama kampanyalarını asla kabul etmeyeceğiz. Suçlular hakkında gerekli yasal adımları atıyoruz" dedi.

"İtibar suikastı yapılıyor"

Yalçın, Bahçeli hakkında ortaya atılan “Devlet Bahçeli öldü mü?” şeklindeki soruların hiçbir insani ve ahlaki değer taşımadığını vurguladı. Bu tarz haberlerin kasıtlı olarak yayıldığını ve sosyal medya üzerinden yaygınlaştırıldığını belirten Yalçın, "Bu alçakça haberler hem medyada hem de sosyal medya platformlarında planlı bir şekilde servis ediliyor. Bot hesaplar aracılığıyla hakaret ve küfür dolu ifadeler kamuoyuna sunuluyor" dedi. Yalçın, bu tarz saldırıların sadece bir siyasi lideri değil, genel olarak insanlık onurunu hedef aldığını söyleyerek, "Şeref ve haysiyet yoksunları itibar suikastı peşinde" ifadesini kullandı.

"Sosyal medya kirliliğiyle mücadele devam edecek"

 MHP'nin sosyal medyada yayılan yalan haberler ve karalama kampanyalarına karşı mücadelesinin süreceğini belirten Yalçın, "Sosyal medyada oluşan bataklıkları kurutmak ve sanal platformların bu tür kirli oyunlara sahne olmasını engellemek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Türk siyasetini kirleten ahlak dışı muhalefet yöntemlerine karşı duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz" dedi.

Yasal süreç başlatıldı

Bahçeli'ye yönelik hakaret içerikli paylaşımlar ve asılsız haberler için hukuki süreç başlattıklarını ifade eden Yalçın, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yalçın ayrıca, medya ve sosyal medya platformlarında artan bu kirlilikle mücadelede katkı sunan RTÜK’e de teşekkür etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa