Narin'in okulundaki öğrencilere ve öğretmenlerine psikososyal destek

MEB tarafından, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın okuduğu Tavşantepe İlkokulundaki öğretmen ve öğrencilere psikososyal destek sağlandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 18:33
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 18:51
Narin'in okulundaki öğrencilere ve öğretmenlerine  psikososyal destek
AA
Kaynak AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın eğitim gördüğü Tavşantepe İlkokulu'ndaki öğretmen ve öğrencilere psikososyal destek sağladı.

Psikososyal destek çalışmaları başladı

MEB tarafından yapılan açıklamada, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar başkanlığında Bakanlık psikososyal destek saha koordinatörlerinin Diyarbakır'da yaşanan olaya ilişkin psikososyal destek çalışmalarını yürütmek amacıyla Tavşantepe İlkokulu'nda öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiği belirtildi.

Bir hafta sürecek destek programı

Bakanlığın koordinasyonunda il ve ilçe psikososyal destek ekiplerinin öğrencilere ve öğretmenlere yönelik çalışmalara başladığı ifade edildi. Açıklamada, Tavşantepe İlkokulu’nda bir hafta sürecek olan psikososyal müdahale çalışmalarının ilk gününde, öğrenci ve öğretmenlere yönelik "psikolojik ilk yardım" programının uygulandığı vurgulandı.

Bu süreçte öğretmenlerin yoğun duygusal etkilerle başa çıkmalarına yardımcı olmak için duygularını paylaşmalarına olanak sağlandığı ifade edildi. Ayrıca, okul personeli arasındaki desteğin önemi vurgulanırken, öğrencilerle yapılan çalışmalarda çocukların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının tespit edildiği kaydedildi.

Psikoeğitim çalışmaları devam ediyor

Açıklamada, öğrencilerin okula uyumunu sağlamak ve duygu-düşüncelerini paylaşmalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği aktarıldı. Psikososyal müdahalenin ikinci gününde öğretmenlere, zorlayıcı yaşam olaylarından sonra ortaya çıkabilecek tepkiler hakkında bilgilendirme yapıldığı ve çocuklarla ilgili psikoeğitim çalışmalarına başlandığı açıklandı.

Üçüncü gün 34 öğrenciyle yapılan psikoeğitim çalışmasında, zorlayıcı yaşam olaylarının bedensel, duygusal ve düşünsel etkileri hakkında farkındalık oluşturulduğu, öğrencilere psikososyal kitlerin dağıtıldığı belirtildi. Çalışmaların dördüncü gününde de psikoeğitim faaliyetleri devam etti ve etkinliklerin ardından ebeveynlere, zorlayıcı yaşam olaylarından sonra yapılacaklara ilişkin bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Aynı broşürler öğretmenlere de ulaştırıldı.

Psikososyal müdahale çalışmalarının beşinci gününde, öğrencilerle yapılan psikoeğitim faaliyetlerinin tamamlandığı, rutin yaşamın sürdürülmesi, stres tepkileriyle başa çıkma ve geleceğe yönelik umut oluşturma konularında etkinlikler yapıldığı kaydedildi. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik gelecek hafta yapılacak çalışmaların planlandığı da aktarıldı.

Bakanlık çalışmaları yakından takip ediyor

Açıklamada, Bakanlığın Tavşantepe İlkokulu'ndaki çalışmaları yakından takip ettiği ve öğrencilerin üstün yararı doğrultusunda her türlü desteğin sağlanmaya devam edileceği vurgulandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa