İsrail'in, Gazze'de bir okula düzenlediği saldırıda 5 Filistinli öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bir okula düzenlediği saldırıda 2'si çocuk, 5 Filistinli hayatını kaybetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 20:09
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 20:19
İsrail'in, Gazze'de bir okula düzenlediği saldırıda 5 Filistinli öldü
AA
Kaynak AA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda 2'si çocuk, 5 Filistinli yaşamını yitirdi.

Saldırı Zeytun Şehitleri Okulunu hedef aldı

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, saldırıya ilişkin detayları Telegram hesabı üzerinden paylaştı. Basal, Gazze kentine bağlı Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan Zeytun Şehitleri Okuluna yapılan saldırıda, 2’si çocuk, 1’i kadın olmak üzere 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrıca saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti, ancak yaralı sayısı hakkında kesin bilgi vermedi.

İsrail okullara saldırmaya devam ediyor

İsrail, Gazze'de 7 Ekim'de başlayan savaşın ardından, yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı okulları hedef almaya devam ediyor. Bu tür saldırılar, özellikle sivil halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde büyük can kayıplarına yol açıyor.

Savaşın ağır bilançosu

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 715’i çocuk ve 11 bin 308’i kadın olmak üzere toplamda 41 bin 182 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, bu saldırılar sonucunda 95 bin 280 kişi yaralandı.

Sivil hedeflerin yoğun bir şekilde vurulması, bölgede yaşayan halkı derinden etkilerken, insani kriz her geçen gün daha da derinleşiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa