Erdoğan duyurdu: Bosna Hersek'e kimlikle gidilebilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'e Türk vatandaşları için kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmayı yakın zamanda imzalayacaklarını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
14 Eylül 2024 21:20
GÜNCELLEME
14 Eylül 2024 21:29
Erdoğan duyurdu: Bosna Hersek'e kimlikle gidilebilecek
EK
Esra Koçak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk vatandaşlarının Bosna Hersek'e kimlikle seyahat edebilmelerini sağlayacak anlaşmayı yakında imzalayacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Kimlikle seyahat imkanı geliyor

Erdoğan, yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi adına, Türk vatandaşlarının Bosna Hersek'e kimlikle seyahat etmelerini sağlayacak anlaşmanın yakın zamanda imzalanacağını duyurdu. Bu adımın, iki ülke halkları arasındaki ilişkileri ve ziyaretleri daha da artıracağını belirtti.

Türk turistlerin Bosna Hersek'e yoğun ilgisi

Erdoğan, bu yılın ilk 7 ayında Bosna Hersek'i ziyaret eden turistler arasında Türk vatandaşlarının, komşu ülkeleri de geride bırakarak ilk sırada yer aldığını ve bu durumun kendilerini memnun ettiğini vurguladı. Erdoğan, "Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmayı yakın zamanda imzalayarak, halklarımız arasındaki beşeri ilişkileri daha da geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bu yeni anlaşmanın, iki ülke arasındaki turizm ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa