Yemen'de Mevlit Kandili havai fişeklerle kutlandı

Alemlerin efendisi Hz. Muhammed'in (SAV) doğum gecesi olan Mevlit Kandili Yemen'de havai fişeklerle kutlandı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 00:12
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 00:32
Yemen'de Mevlit Kandili havai fişeklerle kutlandı
Kübra Şenal Editör

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) doğum günü aynı zamanda hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlit Kandili, Yemen'in başkenti Sana'da büyük bir coşkuyla kutlandı. Şehir genelinde yapılan kutlamalar, özellikle havai fişek gösterileriyle dikkat çekti.

Şehir yeşil ışıklarla donatıldı

Sana’da, evlerin çatı ve balkonları, arabalar, sokaklar ve ticarethaneler yeşil ışıklarla süslendi. İslam'da peygamberin sembolü olarak kabul edilen yeşil renk, şehrin her köşesinde görsel bir şölen sundu. Halk, Mevlit Kandili'nin manevi atmosferini büyük bir heyecanla yaşarken, sokaklarda da renkli görüntüler ortaya çıktı.

'Kutlu Doğum'a havai fişek karşılaması

Kutlamaların en dikkat çekici unsurlarından biri, gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterileri oldu. Gece boyunca devam eden bu gösteriler, halkın yoğun ilgisini çekti.

Mevlit Kandili, İslam dünyasında son peygamber Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) dünyaya gelişini anmak için kutlanan mübarek bir gecedir. "Alemlere rahmet" olarak gönderilen Hz. Muhammed’in doğumu, Müslümanlar için büyük bir manevi öneme sahiptir. Bu özel gece, dualar ve ibadetlerle ihya edilir.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa