Türk restoranı ikinci kez kundaklandı

Kanada’da bir Türk aile tarafından işletilen restoran iki haftada iki saldırıya uğradı. İkinci kundaklamada restoran kül oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 09:10
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 09:23
Türk restoranı ikinci kez kundaklandı
AA
Kaynak AA

Kanada’da Türk restoranına iki kez kundaklama saldırısı

Kanada’nın Quebec bölgesinde bir Türk ailenin işlettiği restoran, iki hafta içinde gerçekleşen iki kundaklama saldırısı sonucunda kullanılamaz hale geldi. Türk ailenin sahibi olduğu Pizza Mozza adlı restoran, 31 Ağustos ve 2 Eylül gecelerinde hedef alındı.

İlk saldırıdan sonra büyük hasar oluşmadı

Restoranın sahiplerinden Berat Saymadi, yerel basına yaptığı açıklamada, ilk kundaklama girişiminde restoranda ciddi bir hasar meydana gelmediğini belirtti. Ancak, 2 Eylül’de gerçekleşen ikinci saldırı sonrası işletme tamamen kullanılamaz hale geldi.

Polis soruşturması sürüyor

Kundaklama olayları sonrası Kanada polisi tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Ancak, şu ana kadar herhangi bir şüpheli ya da saldırgan tespit edilemedi. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Saymadi: “Kabus gibi 10 gün geçirdik”

Berat Saymadi, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Saldırıdan bu yana kabus gibi 10 gün geçirdik. Hala sonuç almayı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türk Konsolosluğu ve Oka Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Müşterilerimizle güçlü bağlar kurmuştuk”

Saymadi, yaptığı açıklamada, restoranın başarısının büyük kısmını müşteri ilişkilerine dayandırdı. "İşimizin %90’ı restoranda yenilen yemekten geliyordu. Müşterilerimizle o kadar güçlü ilişkiler kurmuştuk ki, ne sipariş edeceklerini çoğu zaman biliyorduk." dedi.

Kundaklanan işletme için bağış kampanyası

Aile, kundaklanan işletmelerini yeniden inşa edebilmek için bir bağış kampanyası başlattı. Kampanyanın, restoranın yeniden açılması için gerekli masrafların karşılanmasında kullanılacağı açıklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa