Maduro'ya suikast hazırlığındaki 6 yabancı tutuklandı

Venezuela, devlet başkanları Nicolas Maduro'ya karşı suikast hazırlıkları yaptıklarını belirlenen 6 yabancıyı tutuklayarak cezaevine koydu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 09:57
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 10:28
Maduro'ya suikast hazırlığındaki 6 yabancı tutuklandı
AA
Kaynak AA

Venezuela’da suikast planı iddiasıyla 6 yabancı tutuklandı

Venezuela hükümeti, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast planladıkları iddiasıyla 3 ABD, 2 İspanyol ve 1 Çek vatandaşının tutuklandığını duyurdu.

Suikast ve terör planları iddiası

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, tutuklanan 6 kişinin, Devlet Başkanı Maduro'ya yönelik bir suikast hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

Cabello, bu kişilerin ülkede terörist eylemler düzenlemeyi planladıklarını ve operasyon sırasında 400 silah ele geçirildiğini belirtti.

İspanyol ajan iddiası

Cabello, tutuklanan 2 İspanyol vatandaşının İspanya Ulusal İstihbarat Teşkilatı (CNI) ile bağlantılı olduklarını iddia etti. Ancak İspanya hükümet kaynakları, bu kişilerin CNI ile ilişkili oldukları iddiasını yalanladı. İspanya'nın Caracas Büyükelçiliği, tutuklanan kişilerin kimliklerini doğrulamak ve suçlamaları öğrenmek için Venezuela Dışişleri Bakanlığına nota gönderdi.

İspanya ile Venezuela arasında diplomatik gerilim

Venezuela'da 28 Temmuz’da yapılan başkanlık seçimleri sonrası başlayan tartışmalarda muhalif lider Edmundo Gonzalez'e destek veren İspanya hükümeti, Venezuela ile diplomatik bir krize neden olmuştu. Gonzalez, İspanya tarafından Madrid'e getirilmiş ve burada siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

Gonzalez’in İspanya’ya götürülmesi

İspanya hükümeti, hakkında tutuklama kararı bulunan muhalif lider Edmundo Gonzalez’i, 8 Eylül’de İspanya Hava Kuvvetlerine ait bir uçakla Caracas’tan Madrid’e getirmişti. Venezuela'da seçim sonuçlarına itiraz eden Gonzalez, Ulusal Seçim Konseyinin Nicolas Maduro'nun zaferini duyurmasının ardından sonuçları kabul etmemişti.

Maduro’nun üçüncü zaferi

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) tarafından açıklanan sonuçlara göre, Nicolas Maduro %51,20 oyla üçüncü kez devlet başkanı seçilmişti. Muhalif liderler Edmundo Gonzalez ve Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddetmiş, İspanya da sonuçlar doğrulanmadığı sürece kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa