Trabzonlu balıkçıların ağları palamutlarla doldu

Karadeniz'de av yasağı sona erdi, tezgahlar balıklarla doldu taştı. Trabzon’da balıkçılar denize açıldı; balıkçıların ağları palamutlarla doldu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 10:07
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 10:28
Trabzonlu balıkçıların ağları palamutlarla doldu
DHA
Kaynak DHA

Karadeniz'de balık sezonu bereketi

Karadeniz'de av yasağının sona ermesiyle balık tezgahları dolmaya devam ediyor. Trabzon’da denize açılan balıkçılar, ağlarını palamutla doldurdu.

Av yasağı 1 Eylül’de sona erdi

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan genel av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Yasak boyunca dip trol ve gırgır ağlarıyla avlanmak yasakken, balıkçılar yeni sezon hazırlıklarını tamamlayarak "Vira bismillah" diyerek denize açıldı. Sezonun ilk haftalarında ise palamut balığı en çok yakalanan tür oldu. 1 kiloya kadar ulaşan palamutlar, tezgahlarda 75 liradan satışa sunuldu.

Tezgahlarda balık fiyatları

Trabzon’daki tezgahlarda palamudun yanı sıra çeşitli balıklar da yer alıyor. İstavritin kilosu 75 liradan, barbun 200 liradan, çupra 250 liradan, somon 200 liradan, levrek 250 liradan, mezgit 100 liradan ve hamsi 200 liradan satılıyor.

"Vatandaş balık yesin"

Balıkçı Gökmen Aydın, palamut bolluğunun sürdüğünü belirterek fiyatların uygun olduğunu söyledi. Aydın, "Şu an palamut 50-75 lira arasında satılıyor. Balık ucuz, etin kilosu 450 lira, tavuk 175 lira. Balık, şu an en karlı gıda. Vatandaş balık yesin. İstavrit, çinekop, hamsi gibi çeşitler de mevcut. Fiyatlar oldukça makul" ifadelerini kullandı.

"En ucuz besin palamut"

Palamudun bir göç balığı olduğunu belirten balıkçı Mehmet Örseloğlu, balığın bolluğunun her an değişebileceğini söyledi. Örseloğlu, "Palamut ne zaman bol olur belli olmaz, göç balığıdır. Şu an en ucuz besin palamut. Bir palamuttan 3-4 kişilik yemek çıkar" dedi.

Müşteriler fiyatlardan memnun

Palamut almaya gelen Yakup İski ise fiyatların uygun olduğunu ifade etti. İski, "Bu fiyata bu palamut zor bulunur. Haftada birkaç kez alıyorum, iki gün arayla yiyorum" diye konuştu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa