Yolcuyu düşüren minibüs şoförü yine yollarda

Erzurum'da kapısı açık halde seyahat ederek yolcunun düşüp yaralanmasına yol açan minibüs şoförünün yine yollarda olduğu görüldü.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 10:56
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 11:43
DHA
Kaynak DHA

Erzurum'da minibüs şoförüne kaza sonrası ağır ceza

Erzurum'da minibüs şoförü M.E.K.'nin durağa yaklaşırken kapıyı erken açması sonucu bir kadın yolcu minibüsten düşerek yaralandı. Şoföre, çeşitli trafik ihlallerinden dolayı 27 bin 77 lira ceza kesildi.

Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı

Kaza, 11 Eylül'de saat 10.00 sıralarında Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi'nde meydana geldi. M.E.K., kullandığı minibüsle durağa yaklaşırken kapıyı açtı. O sırada inmek isteyen 53 yaşındaki Hacer Tuğra, minibüs tam durmadan aşağı inmeye çalışınca dengesini kaybedip düştü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Tuğra'nın yerde acı içinde kıvranırken minibüsün olay yerinden ayrıldığı görüldü.

Şoför, kaza yerini terk etti

Olay sonrası ihbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan Hacer Tuğra, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinden ayrılan minibüs sürücüsü M.E.K., daha sonra geri döndü. Polis, neden kaza yerini terk ettiğini sorduğunda, şoför "Süre çok önemli, yolcularımı bıraktıktan sonra geldim. Çok üzgünüm, kapıyı durağa yaklaşırken açtım ama hızlı değildim" diye savunma yaptı.

Şoföre ağır ceza kesildi

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, minibüs şoförüne muayenesiz araç kullanma, yetersiz ehliyet, kaza yerini terk etme ve yetki belgesiz araç kullanma suçlarından toplam 27 bin 77 lira ceza kesti.

Aynı araçla bir gün sonra trafiğe çıktı

Kazadan bir gün sonra, şoför M.E.K.'nin aynı muayenesiz araçla Yakutiye ilçesinde trafikte olduğu yerel bir gazeteci tarafından görüntülendi. Gazetecinin "Sizin trafikte olmanız doğru mu? Aracınız muayenesiz, ehliyetiniz yetersiz" sorusuna, şoför umursamaz bir tavırla "Doğru, ne olmuş ki?" diye yanıt verdi. Gazeteciye sinirlenen M.E.K., aracı hızla sürerek kırmızı ışıkta geçti. Şoförün bu umursamaz davranışları kameraya kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa