Restoranları kundaklanan aile konuştu

Kanada'nın Quebec bölgesinde pizza restoranı ikinci kez kundaklanan Türk aile, olayın aydınlatılmasını istiyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 11:01
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 11:37
Restoranları kundaklanan aile konuştu
O
Onur Çetinkaya Editör

Kanada'nın Quebec bölgesinde, Türk bir ailenin işlettiği Pizza Mozza restoranı iki kez kundaklandı. 

İlk olay 31 Ağustos, ikincisi ise 2 Eylül gecesi meydana geldi. Kundaklama sonucu restoran tamamen yanarken, işletme sahipleri olayın aydınlatılmasını talep ediyor.

"Kimseyle Sorunumuz Yoktu"

Restoran sahiplerinden Berat Saymadi'nin yaptığı açıklamada, çevre halkıyla hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek şaşkınlıklarını dile getirdi. Saymadi, "Hiçbir problemimiz yok, kimseyle bir sorun yaşamadık. Herkesle çok iyi ilişkilerimiz vardı," ifadelerini kullandı. İki yıldır işletilen restoranın tamamen yanması, aileyi derinden etkiledi.

"İki Yıllık Emeklerimiz Kül Oldu"

2 Eylül gecesi ikinci yangın sırasında polislerin evine geldiğini belirten Saymadi, olay anını şöyle anlattı: "Gittiğimde dükkan yanıyordu. İki yıllık emek verdiğimiz, üç kardeş, eşimizden, dostumuzdan, çocuğumuzdan esirgediğimiz vakitlerde bile orada çalıştığımız yer, kül oldu. Duygusal olarak çok zordu." İlk kundaklamada büyük hasar olmadan durumu atlattıklarını söyleyen Saymadi, ikinci olayda ise restoranın tamamen kül olduğunu belirtti. "Bu tamamen kundaklama. Kesinlikle birileri yaptı," dedi.

Soruşturma Devam Ediyor

Polis soruşturmasının sürdüğünü aktaran Saymadi, olayla ilgili güvenlik kameralarının incelendiğini ve çevredeki diğer restoranların da araştırıldığını söyledi. Saymadi, soruşturma sürecine dair, "Her taraftan kamera kaydı topladılar. Bizimle konuştular ve daha sonra çevredeki restoranlara, komşularımıza gittiler. Soruşturma devam ediyor ve ne olduğunu bilmiyoruz," dedi. Ayrıca, olayın bölgedeki diğer insanları da tehlikeye atabilecek boyutta olduğunu vurguladı.

Kundaklamanın Nedeni Bilinmiyor

Kundaklamanın sebebine dair belirsizliğin sürdüğünü belirten Saymadi, olayın göçmen karşıtlığı ya da ticari rekabetle mi ilgili olduğunun henüz netleşmediğini söyledi. Bölgede zaman zaman restoran yangınları yaşansa da bu olayın tüm toplumu ilgilendirdiğine dikkat çeken Saymadi, "Toplum sağlığını ilgilendiren, beraber yaşamamızı kısıtlayan bir olay olduğunu düşünüyorum. Bunun bir an önce aydınlatılmasını istiyorum," diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa