SpaceX'in Polaris Dawn ekibi Dünya'ya döndü

ABD'li milyarder iş insanı Jared Isaacman'ın bulunduğu Polaris Dawn misyonu ekibi, tarihi yürüyüşün ardından Dünya'ya döndü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 11:52
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 12:01
SpaceX'in Polaris Dawn ekibi Dünya'ya döndü
O
Onur Çetinkaya Editör

Elon Musk tarafından kurulan SpaceX'in "Polaris Dawn" misyonu, tarih yazan bir görevle tamamlandı. 

ABD'li milyarder iş insanı Jared Isaacman'ın liderliğindeki ekip, uzayda gerçekleştirdikleri ilk özel uzay yürüyüşünün ardından Dünya'ya güvenli bir şekilde döndü. 

SpaceX'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti yakınlarındaki Meksika Körfezi'ne indi.

"Görev Tamamlandı"

Ekip lideri Isaacman, inişin hemen ardından "Görev tamamlandı" mesajını paylaştı. Beş gün süren uzay yolculuğu boyunca Isaacman'a, SpaceX mühendisleri Sarah Gillis, Anna Mennon ve pilot Scott Poteet eşlik etti. Jared Isaacman ve Sarah Gillis, uzay yürüyüşü gerçekleştiren 264 ve 265'inci insanlar olarak tarihe geçti.

Polaris Dawn Görevinin Detayları

Polaris Dawn misyonu, 10 Eylül'de SpaceX'in Falcon 9 roketi ile Florida'dan fırlatılmıştı. Görev, uzayda insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşünü gerçekleştirmeyi amaçlıyordu. 12 Eylül'de Isaacman ve ardından Gillis, Dragon kapsülünden halat yardımıyla uzay boşluğuna çıkarak görevlerini başarıyla tamamladı. Ayrıca, ekip bu süreçte bilimsel deneyler yaparak radyasyon kuşağında yörüngeye girip en yüksek Dünya yörüngesine ulaştı.

Polaris Programının Geleceği

Polaris Dawn, SpaceX'in Polaris programı kapsamında gerçekleştirilen ilk misyondu. Program çerçevesinde gelecekte iki yeni misyon daha planlanıyor. Misyonların bilimsel keşiflerin yanı sıra özel uzay yolculuklarını daha da ileriye taşıması hedefleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa