Van Gogh’un eseri "Yıldızlı Gece"yi parka döktü

Bosna Hersek'te Halim Zukic isimli kişi, sahibi olduğu parkın peyzajını Van Gogh'un muhteşem eseri "Yıldızlı Gece"ye bire bir uyarladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 12:06
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 12:27
Van Gogh’un eseri ''Yıldızlı Gece''yi parka döktü
AA
Kaynak AA

Bosna Hersek’te Van Gogh’un “Yıldızlı Gece” eseri park olarak hayat buldu

Bosna Hersek’in Visoko kenti yakınlarında, dünyaca ünlü ressam Vincent van Gogh’un "Yıldızlı Gece" adlı eseri bire bir doğaya yansıtılarak bir parka dönüştürüldü.

Van Gogh’un unutulmaz eseri park oldu

Visokolu Halim Zukic, Van Gogh’un 1889’da kaldığı sanatoryumda resmettiği "Yıldızlı Gece"yi bir doğa parkına çevirdi. Zukic, 2004 yılında bir park yapma hayali kurmaya başladığını ve 2018'de bu hayalini Van Gogh’un eseri ile birleştirme kararı aldığını açıkladı.

Parkın ilham kaynağı: Traktör izleri

Zukic, parkın yapım sürecini anlatırken, “6 yıl önce park yapımına başladığımızda traktörün toprakta bıraktığı sarmal izler bana Van Gogh’un 'Yıldızlı Gece' tablosunu hatırlattı ve bu tabloyu hayata geçirmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

Peyzaj çalışması bire bir tabloyla uyumlu

Parkta çeşitli bitki ve çiçeklerin bulunduğunu belirten Zukic, alanın %90'ının lavantalardan oluştuğunu söyledi. Ayrıca parkta 12 göl bulunduğunu ve buranın doğal yaşam alanı olarak tasarlandığını dile getirdi. Zukic, "Ahal Teke atları da bu alanda yer alıyor ve ziyaretçilere bu nadir türü tanıtmak istiyoruz" dedi.

Park sanat eseri niteliğinde

Zukic, parkın aslında bir açık hava sanat eseri olduğunu vurgulayarak, bu alanı ileride bir müze haline getirmek istediklerini belirtti. Resmi açılışın henüz yapılmadığını söyleyen Zukic, yıl sonuna kadar ziyaretçileri ağırlamayı planladıklarını ifade etti.

Bosna Hersek’in tanıtımına katkı sağlayacak

Zukic, Van Gogh’un “Yıldızlı Gece” eserinden ilham alarak hazırladığı parkın, Bosna Hersek’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Kovid-19 salgınından sonra doğaya ilginin arttığını vurgulayan Zukic, parkın hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için dikkat çekici bir destinasyon olacağını söyledi.

Eserin içinde yürüme hissi

Van Gogh’un eserinin bir parçasıymış gibi hissettiren bu park, özellikle farklı peyzaj düzenlemesiyle uluslararası alanda da ilgi görmeye başladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa