Emlakta "doğrulanmış ilan" dönemi başladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak sektöründe "doğrulanmış ilan" uygulamasının başladığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 12:43
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 13:21
Emlakta ''doğrulanmış ilan'' dönemi başladı
AA
Kaynak AA

Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi yürürlüğe girdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak sektörüne yönelik "doğrulanmış ilan" düzenlemesinin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını açıkladı.

Sahte ilanlarla mücadele hedefleniyor

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin sahte ilanların ve ilan kirliliğinin önüne geçmek amacıyla devreye sokulduğunu belirtti. Ayrıca, tüketici mağduriyetlerini önlemek ve yetki belgesi olmadan yapılan emlakçılık faaliyetlerini engellemek amacıyla da düzenlemenin hayata geçirildiğini vurguladı.

Fiyat istikrarı sağlanacak

Yeni düzenlemenin bir diğer amacının da piyasada fiyat istikrarını sağlamak olduğuna dikkat çeken Bolat, emlak sektöründe faaliyet gösteren tüm tarafların ve vatandaşların bu düzenlemeye hassasiyetle uyması gerektiğini söyledi.

Yetkisiz emlakçılığın önüne geçilecek

Bolat, yetki belgesi olmadan emlakçılık faaliyetleri yürütenlerin artık bu düzenleme ile engelleneceğini belirterek, taşınmaz sahiplerinin de kiraya verme süreçlerinde daha güvenli bir ortamın sağlanacağını kaydetti.

"Doğrulanmış emlak" nedir?

Doğrulanmış emlak sistemi, emlak sektöründeki şeffaflığı artırmak ve sahte ilanları önlemek amacıyla geliştirildi. Bu sistem, emlak ilanlarının doğruluğunu garanti altına alarak, sadece yetkili emlak ofisleri tarafından verilen ilanların yayınlanmasına izin veriyor. Bu şekilde, tüketiciler doğru bilgiye ulaşırken, piyasada fiyat istikrarı da sağlanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa