Pençe-Kilit ve Fırat Kalkanı'nda 3 terörist etkisiz!

Pençe-Kilit Operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yerleri tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 terörist etkisiz duruma getirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 13:21
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 14:28
Pençe-Kilit ve Fırat Kalkanı'nda 3 terörist etkisiz!
AA
Kaynak AA

Suriye ve Irak'ta 3 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde ve Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Fırat Kalkanı bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

MSB tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğü vurgulandı. Bu bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edilen 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir terörist öldürüldü

Aynı açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde de terörle mücadele faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği vurgulandı. Bölgede tespit edilen bir PKK'lı teröristin düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelede hiçbir teröriste ve terör faaliyetlerine geçit vermediği bir kez daha vurgulandı. Bakanlık, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, teröre karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Bu operasyonlarla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gösterdiği belirtildi.

Karadan müdahale edildiği değerlendiriliyor

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu X'teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden Suriye ve Irak başta olmak üzere operasyonlara ve alınan neticelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı, kahraman TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) düzenlediği operasyona dair bilgileri aktarırken, operasyonun hangi askeri vasıta ya da teçhizatla gerçekleştirildiğini belirtmiyor. Milli Savunma Bakanlığı, yazılı ifade yerine, operasyonda kullanılan askeri aracın ya da silah ve mühimmatın temsili görüntülerini paylaşıyor. Bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin etkisiz hale getirildiğinin bildirildiği açıklamada "ateş destek vasıtaları"nın ateşlenmesi ve kahraman Mehmetçiğin "karakol mevzilerinden” ateş ettiğine dair görüntülerin kullanıldığı görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa