Sakarya'da makarna fabrikasında patlama

Sakarya'da makarna fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın çıktı. Patlamada 20 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 13:56
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 15:32
Sakarya'da makarna fabrikasında patlama
O
Onur Çetinkaya Editör

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde bulunan bir makarna fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

 Patlama sonrası fabrikada yangın çıktı ve yoğun duman ilçenin çeşitli noktalarından görüldü.

Sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi 

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre, patlama sonucu 20 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Belediye başkanından açıklama

Sakarya Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Alemdar, patlamanın çatı katında olduğunu belirtti. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken yaralı 12 kişi ise hastaneye kaldırıldı. 

Belediye Başkanı Alemdar, yaralıların durumlarının hafif olduğunu sözlerine ekledi. Yaralıların bir çoğunda yanık ve savrulan parçalar olduğu dikkat çekti.  İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ederken ekipler, içeride koridor açarak incelemelerde bulunuyor.

2 kişi entübe edildi

Yaşanan elim kaza sonrası konuşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaralı sayısına dair güncelleme yaptı. 21 işçinin yaralandığını belirten Karadeniz, hastaneye kaldırılan ve durumları ağır olan iki kişinin yoğun bakım ünitesinde entübe edildiğini belirtti.

 Bakan Tunç'tan açıklama 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlattığını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa