İstanbul'da sağanak yağmur etkili oldu

İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın İstanbulluların hayatını olumsuz etkilediği görüldü. Vatandaşlar uyarılara rağmen hazırlıksızdı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 14:21
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 14:56
İstanbul'da sağanak yağmur etkili oldu
AA
Kaynak AA

İstanbul'da bugün etkili olan sağanak yağış, şehrin birçok noktasında hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmur, özellikle Avrupa ve Anadolu yakasında yoğun şekilde hissedildi. Trafikte aksamalara neden olan yağış, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nda sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar, üst geçitlerin altına sığınarak yağmurun dinmesini beklerken, birçok noktada su birikintileri oluştu.

Su baskınları ve trafik sıkışıklığı yaşandı

Kapalıçarşı'da rögarların taşması sonucu su baskınları meydana gelirken, Ümraniye ve Çekmeköy'de caddeler sular altında kaldı. Çekmeköy'de su birikintisinde mahsur kalan araçlar, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Yağış nedeniyle İstanbul genelinde trafik yoğunluğu %90'a ulaştı. Özellikle köprü ve viyadüklerde uzun araç kuyrukları oluştu, sürücüler ve yayalar ilerlemekte zorluk çekti.

Hava ulaşımı da etkilendi

Yoğun yağış, hava trafiğinde de aksamalara yol açtı. İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar, elektrik yüklü bulutlar nedeniyle iniş sırasını beklemek zorunda kaldı ve bazı uçuşlarda rötar yaşandı. Uçaklardan bazılarının yakıt sıkıntısı nedeniyle çevre havalimanlarına yönlendirildiği bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, yağışların aralıklarla devam edeceğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa