Taha Akgül'ün Türk güreşine hizmeti sürecek

Kariyerine Paris'te nokta koyan milli güreşçi Taha Akgül, Türk güreşine verdiği hizmete nokta koymayacak.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 14:44
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 14:47
Taha Akgül'ün Türk güreşine hizmeti sürecek
AA
Kaynak AA

Milli sporcu Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanmasının ardından güreş kariyerine son verdiğini açıkladı. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluklarına sahip olan Akgül, Türk güreşine yönetici olarak hizmet etmeye devam etmek istediğini belirtti. Erzurum'da AA muhabirine konuşan Taha, Paris'teki hakem yönetiminden şikayet ederek, yarı finalde haksız ceza aldığını ve bu durumun kariyerinin altın madalya ile bitmesine engel olduğunu ifade etti.

Hakem kararlarına tepki

Akgül, yarı finalde hakemlerin taraflı davrandığını belirterek, "Yarı finalde hakemlerin haksız bir kararıyla karşılaştık. Rakibime verilen ihtar cezasının ardından, bana da emsali görülmemiş bir şekilde ceza verildi," dedi. Bronz madalya ile kariyerini noktalamasına rağmen hedefinin altın madalya olduğunu ifade eden Akgül, ülke sıralamasında altın madalyanın önemine vurgu yaptı.

Güreşe yönetici olarak hizmet

Sporculuk kariyerinde büyük başarılara imza atan Akgül, güreşe idareci olarak hizmet etmeye devam etmek istediğini belirtti. "Türk güreşine vefa borcum var," diyen Akgül, bundan sonraki dönemde de Türk güreşini daha ileri taşımak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Zor karar: Kariyeri zirvede bırakmak

Akgül, kariyerine noktayı koymanın önceden planladığı bir karar olduğunu vurgulayarak, "Vücudum artık sinyaller veriyordu. Dört yıl daha devam edebilirdim, ancak zirvede bırakmak istedim," ifadelerini kullandı. Mindere ayakkabılarını bırakmasının ardından salonun kendisini uzun süre alkışladığını belirten Akgül, bu anın çok duygusal olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa