Küçük Kaan akıllı ilaçla kanseri yendi, yeniden konuşmaya başladı

Ankara’da yumuşak doku tümörü teşhisi konulan 7 yaşındaki Yaşar Kaan Kurt akıllı ilaç tedavisiyle kanseri yenerek 7 ay sonra yeniden konuşmaya başladı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 15:53
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 16:43
DHA
Kaynak DHA

Antalya'da yaşayan Kadriye ve Mustafa Yılmaz Kurt çiftinin dördüncü çocuğu olan Yaşar Kaan, 2022 yılında yutma güçlüğü, boynunda şişlik ve ses kaybı gibi belirtiler gösterince, aile hastaneye başvurdu. 

Antalya’daki özel bir hastanede yapılan tetkiklerde, Yaşar Kaan’ın boğazında bir kitle tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen çocuk, 5 Ekim 2022’de başkentte tedavi sürecine başladı. 

Yapılan testler ve incelemeler sonucunda, ameliyatın mümkün olmadığı ve onkolojik tedavi gerektiği belirlendi. 24 Şubat 2023’te yapılan patolojik incelemeler sonucu Yaşar Kaan’a yumuşak doku tümörü teşhisi kondu.

Kemoterapi yanıt vermedi, akıllı ilaç devreye girdi

Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi’nde tedaviye alınan Yaşar Kaan’a dört ay boyunca dört kür kemoterapi uygulandı. Ancak kemoterapi tedavisine olumlu yanıt alınamayınca, boğazındaki kitlenin genetik incelemesi yapıldı. Bu incelemenin ardından, 12 Haziran 2023’te akıllı ilaç tedavisine başlandı. Akıllı ilaç, Yaşar Kaan’ın tümörüne doğrudan hedef alarak etkili oldu ve kısa süre içinde tümör küçülmeye başladı.

Tümöre ait izler silindi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sonay İncesoy Özdemir, Yaşar Kaan’ın nadir görülen bir sarkom tipiyle mücadele ettiğini belirtti. İlk etapta cerrahi müdahale yapılamayacağını çünkü tümörün büyük damarları sardığını ifade eden Özdemir, şu açıklamayı yaptı:

Prof. Dr. Özdemir, Yaşar Kaan’ın tedavisinin iki yıl süreceğini ve sadece ağız yoluyla alınan akıllı ilaç ile devam edileceğini belirtti.

"O 'Anne' Sesi Yaşam Kaynağımız Oldu"

Yaşar Kaan’ın babası Mustafa Yılmaz Kurt, oğlunun tedavi sürecine vakit kaybetmeden başladıklarını söyledi. 2022 yılında yüzündeki asimetri ve horlamayla başlayan belirtiler üzerine harekete geçtiklerini ifade eden baba Kurt, "Oğlumuzun 7 aydır sesi çıkmıyordu. 28 gün sonra, bir gün arabada 'Anne' diye ses duyduk. Yaşar’dan geldiğini fark edince çok duygulandık ve mutlu olduk. Bu süreçte hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık. O ‘Anne’ sesi bizim için yaşam kaynağı oldu." dedi.

Aile, bu zorlu sürecin ardından Yaşar Kaan’ın iyileşme yolunda hızla ilerlediğini ve sağlık durumunun giderek düzeldiğini belirtti. Yaşar Kaan’ın kilo almaya başladığı, horlamalarının azaldığı ve konuşmalarının arttığı gözlemlendi. 

Akıllı ilaç tedavisinin başarıyla sonuçlanması, hem aileye hem de doktorlara büyük umut verdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa