Netanyahu, Yemen’deki Husileri tehdit etti

İsrail Başbakanı Netanyahu, balistik füze saldırısı düzenleyen Yemen’deki Husiler'e her şeyi yapabileceklerini söyleyerek tehditler savurdu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 16:21
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 16:27
Netanyahu, Yemen’deki Husileri tehdit etti
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yemen'deki İran destekli Husilerin İsrail’e yeni bir hipersonik balistik füze saldırısı düzenlediğini duyurmasının ardından sert açıklamalarda bulundu.

 Netanyahu, Husileri tehdit ederek, "Bize saldıran hiç kimse silahlarımızdan kaçamayacaktır," ifadelerini kullandı.

Netanyahu, haftalık kabine toplantısı öncesi yaptığı basın açıklamasında, hem Yemen’den gelen füze saldırısına hem de İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliğe değindi. İsrail’in kuzey sınırındaki statükonun değişmesi gerektiğini belirten Netanyahu, Lübnan sınırında yaşayan halkın güvenliğini sağlamak ve onları evlerine döndürmek için "her şeyi yapacaklarını" söyledi.

Netanyahu, Husilere yönelik tehditlerini sürdürerek, “Husiler, şimdiye kadar bize zarar vermeye çalışan her girişimin bedelini ağır ödediğini bilmelidir. Hatırlatmaya ihtiyaç duyanlar Hudeyde Limanı'nı ziyaret edebilirler,” dedi. Bu açıklama, İsrail’in Temmuz 2023'te Yemen'in Hudeyde Limanı’na düzenlediği hava saldırısına atıfta bulundu. O saldırıda 9 kişi ölmüş, 89 kişi yaralanmıştı.

Yemen'deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, bugün İsrail'e hipersonik balistik füze ile yeni bir saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu. İsrail ordusu, hava savunma sistemlerinin bu saldırıyı önlediğini ve füzenin parçalarının Ben Gurion Havalimanı yakınlarında açık araziye düştüğünü açıkladı. Bu olay sonucu bölgede yangın çıktı, ancak can kaybı yaşanmadı.

İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, 8 Ekim 2023’ten bu yana, Hizbullah ve Filistinli gruplarla İsrail ordusu arasında Lübnan sınırında karşılıklı çatışmalar devam ediyor. Netanyahu, bu çatışmaların süregelen statükoyu değiştirmeye yönelik olduğunu ve kuzey sınırındaki durumu yeniden şekillendirmek için gereken adımları atacaklarını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa