Demir yolları ile 8 ayda 2 Türkiye nüfusu taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı demir yollarıyla 8 aylık süreçte 2 Türkiye nüfusu yolcu taşındı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 16:29
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 16:34
Demir yolları ile 8 ayda 2 Türkiye nüfusu taşındı
AA
Kaynak AA

Demir yolu taşımacılığına yoğun ilgi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yılın ilk 8 ayında Bakanlık bünyesindeki raylı sistemler ve tren hatlarının 177 milyon yolcu tarafından kullanıldığını açıkladı. Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, demir yoluna olan ilginin her geçen gün arttığını vurguladı.

Ocak-ağustos dönemi verileri açıklandı

Bakan Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ tarafından işletilen yüksek hızlı tren (YHT), Marmaray, Başkentray, bölgesel ve ana hat trenlerinin ağustosta 20 milyon 667 bin 44 kişi tarafından kullanıldığını belirtti. Ocak-ağustos döneminde ise bu rakamın Türkiye nüfusunun iki katına ulaşarak 177 milyon yolcuya hizmet verildiğini ifade etti.

Marmaray'da 143 milyon yolcu taşındı

Uraloğlu, Marmaray'ın büyükşehirlerdeki trafik sıkışıklığını çözmekte önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. 8 aylık süreçte 143 milyon 692 bin 146 kişinin Marmaray'ı kullandığını açıklayan Uraloğlu, hattın İstanbul trafiğinde önemli bir yükü hafiflettiğini söyledi. Ağustos ayında Marmaray'ı 16 milyon 679 bin 354 yolcu kullandı.

Başkentray ve diğer hatlardaki yolcu sayıları

Ankara'nın doğu ve batısını birbirine bağlayan Başkentray hattı ise 8 ayda 15 milyon 456 bin 609 yolcuya hizmet verdi. Ağustosta ise bu hat üzerinden 1 milyon 650 bin 34 kişi taşındı. Bakan Uraloğlu, demir yolu taşımacılığının hız ve konfor sunduğunu belirterek, vatandaşların YHT, ana hat ve bölgesel trenlere ilgisinin arttığını ifade etti.

YHT ile 8 milyon yolcu taşındı

Yüksek hızlı tren hatlarında da yolcu sayısı her geçen gün artıyor. Ağustos ayında YHT'yi 1 milyon 107 bin 339 kişi tercih ederken, yılın ilk 8 ayında bu rakam 8 milyon 296 bin 248'e ulaştı. Aynı dönemde ana hat ve bölgesel trenlerle toplamda 7 milyon 701 bin 36 yolcu seyahat etti.

Demir yolu yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Bakan Uraloğlu, demir yolu taşımacılığındaki gelişmelerin sürdürülebilir ulaşım ve çevre dostu taşımacılık hedeflerine katkı sağladığını belirterek, vatandaşların taleplerini karşılamak adına çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa