Geleceğini altın kolyeye değişti, KPSS'ye girmedi

Türkiye genelinde gerçekleştirilen KPSS için sınav merkezlerine gelen adaylardan bir kadın, boynundaki altın kolye için sınava girmekten vazgeçti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 18:46
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 19:05
Geleceğini altın kolyeye değişti, KPSS'ye girmedi
DHA
Kaynak DHA

Ankara’da lise mezunu olup kamu kurumlarında işe girmek isteyen adaylar, sınav öncesinde yoğun güvenlik kontrolleriyle karşılaştı.

Sınav giriş belgeleri ve kimlik dışında hiçbir eşya getirilmemesi gerektiği uyarıları yapılırken, bazı adaylar bu kurallar nedeniyle sınava alınmazken bazıları için kendi tercihleriyle sınava girmekten vazgeçti.

Sınav merkezlerinde sıkı güvenlik önlemleri alındı

Adaylar, saat 09.00’dan itibaren sınav merkezlerine alınmaya başladı. Görevliler tarafından detaylı üst araması yapılan adayların toka, küpe, saat ve benzeri takıların yanında olmaması için sık sık uyarı yapıldı. Sınav giriş belgeleri ve kimlikleri eksiksiz olan adaylar 10.00'a kadar sınav merkezlerine giriş yaptı.

Bu saatten sonra kapılar kapatılarak içeriye hiçbir aday alınmadı. Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan oturumda adaylara 120 soru yöneltilirken, sınav 130 dakika sürdü ve saat 12.25'te sona erdi.

Engelli adaylar için ise sınav süresi 30 dakika daha uzatıldı.

Altın kolyesini çıkarmayan kadın aday sınava giremedi

Sınav heyecanı ilginç olaylara da sahne oldu. Üzerindeki takıları çıkarması istenen bir kadın aday, altın kolyesini bırakmayı reddederek sınava girmekten vazgeçti.


Kolyesini kimseye teslim edemeyeceğini söyleyen kadın, sınav merkezini terk etti.

Sınav belgesini cep telefonundan gösteren aday sınava alınmadı

Sınav giriş belgesi çıktısını yanında bulundurmayan bir erkek aday ise, sınav belgesini telefonundan göstermek isteyince görevliler tarafından içeri alınmadı. Sınavın başlamasına dakikalar kala bisikletle sınav merkezine gelen aday, çıktısız belge kabul edilmediği için sınava giremedi.

1,8 milyon aday sınava başvurdu

Türkiye’nin 81 ilinde ve Lefkoşa’da düzenlenen KPSS Ortaöğretim oturumuna toplam 1 milyon 864 bin 867 aday başvurdu. Bu adayların 900 bin 148'i kadın, 964 bin 719'u ise erkek olarak kayıtlara geçti. Sınav boyunca adaylar genel yetenek ve genel kültür testlerinde ter döktü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa