Sakarya Hendek faciasında ilk acı haber! 1 kişi yanarak can verdi

Hendek'teki patlamanın ardından, Sağlık Bakan Yardımcısı Özçevik, yaralı sayısının arttığını belirtirken 1 kişinin cansın bedenine ulaşıldığı öğrenildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 19:50
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 20:13
Sakarya Hendek faciasında ilk acı haber! 1 kişi yanarak can verdi
Kübra Şenal Editör

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti, kayıtlara yansıyan görüntülerde net bir şekilde görülürken, fabrikadaki yangın ise dron kameralarıyla kaydedildi.

Bakan Işıkhan: Müfettişler inceleme yapacak

Patlamayla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, olayın araştırılması için bir başmüfettiş ve bir müfettişin görevlendirildiğini duyurdu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Müfettişlerimiz gerekli incelemeleri yapacaktır. Tedavileri devam eden işçi kardeşlerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sakarya Hendek faciasında acı haber

Ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde fabrikanın üst katlarında içeride mahsur kalan bir kişinin yanmış cesedine ulaşıldığı aktarıldı. Cesedin kimliği henüz belirlenemezken yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

Yaralı sayısı 30'a yükseldi, 2'si entübe edildi

Yaralıların genel durumuna dair açıklamalarda bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik ise, "Toplamda 30 yaralımız var. Bugüne kadar 5 kişi taburcu edildi, bunlardan biri de itfaiye eri. Yaralılardan 3'ü itfaiye eri, diğer yaralılardan 2'si entübe durumda. Bir yaralımız daha iyi şartlarda tedavi görmek üzere İstanbul’a sevk edildi, durumu kritik. Kocaeli Şehir Hastanesi'nde tedavi gören bir diğer hastamız da entübe durumda. Yaralıların büyük kısmı yanık vakası" dedi.

12 yaşındaki çocuk da yaralılar arasında

Özçevik, patlama sırasında iş yerinde bulunan 12 yaşındaki bir çocuğun da yaralı olduğunu ve genel durumunun iyi olduğunu belirtti. İstanbul’a sevk edilen kritik durumdaki yaralının ameliyata alınacağını ifade etti.

Vali Karadeniz: Soğutma çalışmaları sürüyor

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de yangına müdahale ile ilgili bilgiler vererek, patlamanın yaşandığı siloda hala yüksek ısı olduğunu ve bu durumun risk oluşturduğunu belirtti. "Soğutma çalışmaları devam ediyor, ısı düşene kadar risk var. Isı tamamen kontrol altına alındıktan sonra tehlikenin geçtiğini söyleyebileceğiz" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa