Trump'a ikinci suikast girişimi! Seçim kampanya sözcüsü açıkladı

ABD başkan adayı Donald Trump'ın ikinci bir suikast girişime uğradığı açıklandı. Trump'ın seçim kampanya sözcüsü olayla ilgili ilk açıklamayı yaptı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 21:55
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 23:24
Trump'a ikinci suikast girişimi! Seçim kampanya sözcüsü açıkladı
Kübra Şenal Editör

ABD Başkan adayı ve eski başkan Donald Trump'a yönelik bir saldırı girişimi daha yaşandı. Trump'ın seçim kampanyası sözcüsü Steven Cheung, Trump’ın yakınında bir silah ateşlendiğini ve Trump’ın güvende olduğunu belirtti.

ABD Gizli Servisi'nden açıklama: Soruşturma devam ediyor

ABD Gizli Servisi de olayla ilgili yaptığı açıklamada, yerel saatle 14.00'ten kısa bir süre önce meydana gelen olayda Trump’ın güvende olduğunu ve konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Güvenlik birimlerinin durumu titizlikle incelediği kaydedildi.

“1 şüpheli yakalandı”

Öte yandan Trump'ın oğlu Donald Trump Jr. ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerel kolluk kuvvetlerinin çalılıklarda bir AK-47 otomatik silah bulduğunu ve 1 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Daha önce de saldırı girişimi yaşanmıştı

Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki bir mitingde kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralanmıştı. FBI, bu saldırıyı bir "suikast girişimi" olarak tanımlamıştı.

ABD'de başkanlık seçimlerine az bir süre kala, Trump ve diğer adaylar üzerindeki güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa