Jaan Roose İstanbul'daki tarihi başarısını Türk bayrağıyla kutladı

Estonyalı atlet Jaan Roose, İstanbul'da Asya'dan Avrupa'ya ip üstünde yürüyerek tarihi bir başarıya imza attı. Roose, başarısını Türk bayrağıyla kutladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
15 Eylül 2024 23:26
GÜNCELLEME
15 Eylül 2024 23:39
Jaan Roose İstanbul'daki tarihi başarısını Türk bayrağıyla kutladı
Kübra Şenal Editör

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen Continental Pass etkinliği kapsamında Jaan Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üst kısmında, deniz seviyesinden 165 metre yükseklikte gerilen 1074 metrelik özel bir ip üzerinde 47 dakikada Asya'dan Avrupa'ya geçti.

Jaan Roose İstanbul'da tarihi bir başarıya imza attı

Roose, bu yürüyüşle birlikte ip üstünde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi olarak tarihe geçti. Yürüyüşünün ardından Türk bayrağı ile ip üzerinde kısa bir tur daha atan sporcu, İstanbul Boğazı'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin bu başarıya eşsiz bir zemin hazırladığını belirtti.

Jaan Roose: Tarih yazdım, çok mutluyum

Yürüyüş sonrası konuşan Roose, "Boğaz, binlerce yıllık kültürel önemi ve doğal güzelliğiyle slacklining için inanılmaz bir yer oldu. Değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntıları yürüyüşü zorlaştırsa da tarih yazdım, çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Katar'da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü gerçekleştiren Roose, bu başarıyla uluslararası arenada büyük yankı uyandırmıştı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa