Türk Hava Yolları yüzlerce kişiyi kara listeye aldı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu zamana kadar 440 kişinin kara listede olduğunu duyurdu...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 05:50
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 05:50
Türk Hava Yolları yüzlerce kişiyi kara listeye aldı
EP
Esra Polat Editör

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçuş güvenliğinin her zaman öncelikli olduğunu belirtti. Ekşi, bu zamana kadar 440 kişinin kara listeye alındığını duyurdu. Bu yolcuların THY uçuşlarından men edildiği ve haklarında suç duyurusunda bulunulduğunu vurguladı.

Kabin Ekiplerine Saldırılar Cezasız Kalmıyor

Ekşi, kabin ekiplerine yönelik sözlü ve fiziki saldırılara karşı alınan önlemleri şu şekilde ifade etti: "Uçuş güvenliğini tehdit eden, ekiplerimize sözlü ve fiili saldırıda bulunanları prosedür gereği süreli veya süresiz uçuştan men listesine alıyor ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

Son Olay: İstanbul-Londra Seferinde Küfür Eden Yolcu

Dün gerçekleşen bir olayda, İstanbul-Londra seferini yapacak olan THY uçağında, kabin ekibine küfreden bir yolcu kara listeye alındı. Bu yolcunun uçuşlardan men edilmesinin ardından Ekşi, uçuş güvenliğinin titizlikle korunduğunu bir kez daha hatırlattı.

Toplamda 440 Kişi Kara Listede

Ekşi'nin açıklamasına göre, bugüne kadar uçuş güvenliğini tehdit eden 440 kişi kara listeye alındı. Bu uygulamanın amacının, hem uçuş güvenliğini sağlamak hem de çalışanlara karşı yapılan saldırıların ciddi sonuçlar doğuracağını göstermek olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa