FBI, Donald Trump'a yönelik yeni saldırıyı soruşturuyor...

FBI, Cumhuriyetçi Partinin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi gibi görünen olayı" soruşturduğunu açıkladı.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 06:55
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 06:55
FBI, Donald Trump'a yönelik yeni saldırıyı soruşturuyor...
EP
Esra Polat Editör

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Florida'daki bir golf kulübünde eski Başkan Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi gibi görünen" olayı soruşturduklarını açıkladı. FBI, görevlilerin Florida West Palm Beach'e gönderildiğini belirtti.

Şüpheliye Ateş Açıldı

West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, bir Gizli Servis ajanının, tellerin arasından çıkan bir silahın namlusunu fark ederek şüpheliye ateş açtığını duyurdu. Bradshaw, zanlının Trump’tan yaklaşık 400-500 metre uzaklıkta olduğunu ve görgü tanığı sayesinde yakalandığını söyledi.

Şüpheli Silahını Bırakarak Kaçtı

Bradshaw, şüphelinin iki sırt çantası ve bir aksiyon kamerası taşıdığını, daha sonra silahını bırakıp araçla kaçtığını belirtti. Şüphelinin olduğu bölgede bir AK-47 tüfeğinin bulunduğunu bildiren Bradshaw, mevcut başkan Trump olsaydı çevrede daha fazla Gizli Servis ajanının olacağını ifade etti.

Trump Güvende

Trump’ın seçim kampanyası iletişim direktörü Steven Cheung, silah seslerinin duyulmasının ardından eski başkanın güvende olduğunu açıkladı. Trump’ın yardımcısı olarak aday gösterdiği JD Vance ise sosyal medya platformu X üzerinden Trump ile görüştüğünü ve keyfinin yerinde olduğunu belirtti.

Biden ve Harris Olaydan Haberdar

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris'in olay hakkında bilgilendirildiklerini ve Trump’ın güvende olduğunu öğrenmelerinin kendilerini rahatlattığını bildirdi.

Trump'tan Destekçilerine Mesaj

Trump, destekçilerine gönderdiği e-postada "asla pes etmeyeceğini" vurgulayarak, etrafında silah sesleri duyulmasına rağmen güvende olduğunu ve sağlığının iyi olduğunu belirtti.

Daha Önce de Suikast Girişimine Uğramıştı

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'da bir miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından hafif bir yara alarak kurtulmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa