Meteoroloji uyardı: Çok kuvvetli yağışa dikkat!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün bazı illerde çok kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. 16 Eylül 2024 hava durumu raporu haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 09:11
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 09:45
Meteoroloji uyardı: Çok kuvvetli yağışa dikkat!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz’in iç ve doğu bölgelerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. 

Doğu Akdeniz’in doğu kesimleri, Trakya, İç Anadolu’nun kuzeydoğu bölgeleri, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Bu illerde yağış var

İstanbul, Karabük, Çanakkale, Sinop, Kayseri’nin doğu ilçeleri, Niğde'nin güney bölgeleri, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak'ta da gök gürültülü yağışların görülmesi bekleniyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Ardahan çevresinde kuvvetli, Artvin ve Rize’de ise yer yer çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Kuzey ve iç kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıkların 2 ila 6 derece düşmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği yaşanmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop ve Ardahan çevresinde kuvvetli, Artvin ve Rize çevresinde yer yer çok kuvvetli olacağı bildirildi.

Vatandaşlar, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa