İsrail, Nusayrat Mülteci Kampı'nı vurdu: En az 10 ölü

Terör örgütü İsrail, Gazze'de Nusayrat Mülteci Kampı'nı vurdu. En az 10 ölü var. İsrail askerleri Batı Şeria’da da bir Filistinliyi öldürdü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 10:13
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 11:09
İsrail, Nusayrat Mülteci Kampı'nı vurdu: En az 10 ölü
AA
Kaynak AA

Nusayrat Mülteci Kampı’na saldırı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı’nda bir eve düzenlediği hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişi hayatını kaybetti. El-Avde Hastanesi’nden yapılan açıklamada, saldırıda 13 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yerel kaynaklar, evin tamamen yıkıldığını ve sivil savunma ekiplerinin enkaz altında arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

Enkazda arama çalışmaları sürüyor

Görgü tanıkları, hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların bulunduğunu ifade ederken, İsrail savaş uçaklarının vurduğu evde sivil kayıpların yaşanması uluslararası kamuoyunda tepki topladı. Enkaz altından hâlâ çok sayıda kişinin çıkarılmaya çalışıldığı ve Gazze'deki altyapının ciddi anlamda zarar gördüğü bildirildi.

Gazze’deki genel durum

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 16.795’i çocuk, 11.378’i kadın olmak üzere toplamda 41.206 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca 95.337 kişi yaralandı. Saldırılar hastane, okul ve sivil yerleşim alanlarını da hedef alarak, Gazze’deki kritik altyapıya büyük zarar verdi. Binlerce kişinin enkaz altında olduğu tahmin ediliyor.

Batı Şeria’da da bir Filistinli öldürüldü

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentine düzenlediği saldırıda yaralanan 27 yaşındaki Seyf Miskal Ebu Devvas’ın hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin ajansı WAFA'nın haberine göre, Ebu Devvas, 11 gün önce gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısında yaralanmıştı. Bu ölümle birlikte, 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 704'e ulaştı.

Batı Şeria’da gözaltı ve baskınlar artıyor

İsrail’in Gazze’ye saldırılar başlattığı tarihten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve şiddet olayları giderek artıyor. İsrail askerlerinin düzenlediği baskınlar sırasında birçok sivil gözaltına alınırken, bölgedeki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa