Beypazarı Belediyesinden Türkçe isim kararı!

Beypazarı Belediyesi, binalara, sitelere ve iş yerlerine verilen isimler konusunda bir karar aldı. Alınan karara göre yalnızca Türkçe isim verilecek.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 10:46
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 11:28
Beypazarı Belediyesinden Türkçe isim kararı!
Ecem Çetin Editör

31 Mart seçimlerinde birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birçok ili, ilçe ve beldeyi partisine kattı.

Ankara'da Ankara Büyükşehir Belediyesini Mansur Yavaş'la tekrar kazanan CHP, 16 ilçeyi kazandı. 

Bunlardan birisi de Beypazarı Belediyesi... AK Parti'nin adayı Tuncer Kaplan'la yarışan Özer Kasap, yüzde 48.53 oy alarak, başkanlık koltuğuna oturdu. 

Özer Kasap, 5 yıl boyunca Beypazarı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturacak. 

İş yerleri, siteler Türkçe isim olacak 

Beypazarı Belediye Meclisi'nde Türkçe isimler konusunda bir karar alındı. Toplantıda ilçedeki binalara, sitelere ve iş yerlerine Türkçe isimler verilmesi konusunda önemli bir karar aldı. Bu adımın, Beypazarı'nın kültürel yapısına uygun olduğu belirtilirken, karar oy birliği ile kabul edildi. Kararın gerekçesi, "Anadilimiz Türkçenin korunması ve yaşatılması" olarak açıklandı.

Toplantıda alınan karar doğrultusunda, ilçede yapı iskânı aşamasında olan veya yeni yapılacak bina ve sitelerin yanı sıra ruhsat alacak iş yerlerine Türkçe isimlerin verilmesine öncelik tanınacağı ifade edildi. Böylece ilçede Türkçe kullanımının yaygınlaştırılması ve kültürel kimliğin korunması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, alınan bu kararın Beypazarı'nın kültürel değerlerine ve Türkçeye olan saygının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kararın hayata geçmesiyle birlikte, Beypazarı'nda Türkçe isim kullanımının teşvik edilmesi ve böylece ilçenin kültürel dokusunun korunması amaçlanıyor.

Öte yandan daha öncesinde Keçiören Belediyesi Meclis Toplantısında da iş yerlerinde kullanılan tabelalarla ilgili bir karar alınmıştı. İlçede yabancı tabela kullanımına izin verilmemesi kararlaştırılmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa