Kadını düşüren şoförün ehliyeti süresiz iptal edildi

Erzurum’da kapı açık seyahat ederken yolcunun düşmesine neden olan minibüs şoförünün ehliyeti süresiz iptal edildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 11:02
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 11:42
DHA
Kaynak DHA

Kadın yolcunun minibüsten düşmesi

Erzurum’un Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi’nde 11 Eylül’de meydana gelen olayda, M.E.K. adlı minibüs şoförü, durağa yaklaşırken aracın kapısını erken açtı. Bu esnada Hacer Tuğra (53), minibüs durmadan inmeye çalıştı ve dengesini kaybederek yere düştü. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda Tuğra ağır şekilde yaralanırken, sürücü M.E.K. olay yerini terk edip gitti.

Sürücü olay yerini terk ederek uzaklaştı

Kaza sonrası çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Tuğra, Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın güvenlik kameralarına yansıması sonucu, minibüs sürücüsü M.E.K. polis tarafından yeniden olay yerine getirildi. Sürücü, "Zaman bizim için önemliydi, yolcularımı bıraktıktan sonra geri geldim" diyerek savunma yaptı.

Ceza sonrası aynı araçla yeniden trafiğe çıktı

Minibüs şoförü M.E.K.’ye kazanın ardından kaza yeri terk, muayenesiz araç kullanmak, yetersiz ehliyet ve yetki belgesi olmadan araç kullanmaktan idari ceza kesildi. Ancak M.E.K., kazadan bir gün sonra yeniden aynı minibüsle trafiğe çıktı. Yerel bir gazeteci tarafından görüntülenen sürücü, ehliyetsiz araç kullandığı sorulduğunda ise "Doğru, ne olmuş ki?" diyerek yanıt verdi.

Emniyet harekete geçti

Yerel basında yer alan haberler üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü, M.E.K.’nin tekrar araç kullanmaya devam ettiğini tespit etti ve gerekli cezai işlemleri başlattı. M.E.K.’ye, trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 23.207 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, sürücüye 80 ceza puanı verilerek ehliyeti daimi olarak iptal edildi. Olayın ardından, M.E.K.’nin trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle hakkında adli işlem de başlatıldı.

Toplam ceza 51.169 TL’yi buldu

Emniyet tarafından yapılan açıklamada, aracın muayenesiz olması ve sürücünün yetersiz ehliyetle trafiğe çıkması nedeniyle toplam 51.169 TL para cezası kesildiği ve sürücü belgesinin daimi olarak iptal edildiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa