Yahudiler, Filistinlilerin okulunu basarak öğrencileri dövdü

Batı Şeria’da bir grup Yahudi, Filistinlilere ait okulu basarak öğrenci ve öğretmenleri sopalarla dövdü. O anlar saniye saniye kaydedildi.

YAYINLAMA
16 Eylül 2024 12:59
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 12:59

Batı Şeria'da Yahudilerin Filistinli sivil halka yönelik saldırılarında son dönemde artış yaşanıyor.

Özellikle Nablus kentine bağlı Luben eş-Şarkiyye beldesinde, Yahudi yerleşimcilerin iki okula ve bu okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik tehditleri ve saldırıları dikkat çekiyor. 

Bu saldırılar, bölgedeki Filistinli öğrencilerin eğitimine büyük bir engel oluştururken, çocukların okula korku ve endişe içinde gitmelerine neden oluyor.

Yahudiler, sosyal medya üzerinden birleşerek tehditler savuruyor ardından da ise hedef belirledikleri okullara saldırıyor. 

Bu saldırılar karşısında öğretmenler ve okul idarecileri, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla bir "acil durum kurulu" oluşturmuş durumda. 

Filistin'deki bu saldırılar, özellikle sivil halkın ve çocukların güvenliğini tehdit ederken, bölgedeki çatışmaların eğitim üzerindeki yıkıcı etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Diğer yandan İsrail'in Gazze'de saldırıları sürüyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 206'ya yükseldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.