MSB ve MİT'ten sınır ötesinde nokta operasyon

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyon bölgelerinde 6 PKK'lı terörist MSB tarafından etkisiz hale getirilirken MİT ise PKK'lılara ait evi vurdu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 12:30
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 12:58
MSB ve MİT'ten sınır ötesinde nokta operasyon
O
Onur Çetinkaya Editör

Kahraman Türk askeri sınır ötesinde nöbete devam ediyor.

Operasyonlarında hız kesmeyen Mehmetçik, Irak ve Suriye'de terör odaklarını abluka altına aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit ettiği  mağaraları bir bir yok ederken teröristleri de etkisiz hale getiriyor.

Terörü kaynağında yok etmek için düğmeye basan güçlü Türkiye ordusu Irak’ın kuzeyindeki Asos bölgesinde belirlediği 4 PKK’lı terörist ile Fırat Kalkanı bölgesinde tespit ettiği 2 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi.

6 terörist, Kahramanlar tarafından öldürülürken Milli Savunma Bakanlığı azim ve kararlılık mesajını yineledi. 

MİT, PKK'lıların evlerini başlarına yıktı

MİT, ötesi operasyon gerçekleştirdi. MİT'in saha ajanları tarafından Irak'ın kuzeyindeki Mahmur kampında, PKK'lı teröristlerin bir evde kaldığı tespit edildi. Bu bilgi doğrultusunda, uygun bir zamanda operasyon düzenlenmesi kararlaştırıldı.

MİT'e ait SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Araçları) tarafından gerçekleştirilen hava operasyonunda, teröristlerin bulunduğu ev hedef alındı ve iki atışla vuruldu. Operasyon sonucunda teröristlere yönelik başarılı bir darbe indirildi.

Bu operasyon, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ve Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) sınır ötesinde terörle mücadeledeki etkin rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa