Savaş tanrısı CENTCOM’dan mesaj: Savaşa hazırız!

CENTCOM (ABD Merkez Komutanlığı), havada yakıt ihmali yapan savaş uçaklarının görüntülerini paylaştı: Savaşa hazırız!

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Eylül 2024 12:39
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 13:15
Savaş tanrısı CENTCOM’dan mesaj: Savaşa hazırız!
DHA
Kaynak DHA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), savaş uçaklarının havada yakıt ikmali yaparken çekilen görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaşarak, “Savaşa hazırız” mesajını verdi.

Yakıt ikmali operasyonları devam ediyor

CENTCOM’un sorumluluk alanı içerisindeki bölgelerde, ABD savaş uçakları düzenli olarak havada yakıt ikmali yaparak operasyonel hazırlıklarını sürdürüyor. Yapılan açıklamada, “ABD Merkez Komutanlığı Sorumluluk Alanı'nın (CENTCOM) herhangi bir yerinde yakıt ikmali yapıyor ve savaşa hazır kalıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Doğu Akdeniz’de USS Abraham Lincoln uçak gemisi konuşlandırıldı

Bölgedeki askeri varlığın artırıldığını gösteren gelişmeler arasında, USS Abraham Lincoln uçak gemisinin Doğu Akdeniz’de görevine devam ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda, USS Theodore Roosevelt uçak gemisi de bölgede görevlendirilmiş, ancak sonrasında Hint-Pasifik bölgesine doğru hareket etmişti.

Bu güçlendirme, İsrail tarafından Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye yönelik gerçekleştirilen suikast sonrası, İran’ın İsrail'e karşı saldırı tehditlerinin ardından geldi. Pentagon, olası tehditlere karşı bölgedeki varlığını artırarak, bölgesel güvenliği sağlamayı hedefliyor.

Bu hamleler, CENTCOM’un hem stratejik hem de askeri olarak bölgede varlığını güçlü tutma çabalarının bir parçası olarak yorumlanıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa